"Minunea" care a avut loc cu un portret al lui Arsenie Boca, furat joi noapte. "Parinte, multumesc ca te-ai intors"

Dată publicare: 04-07-2015 17:20
Dată actualizare: 07-07-2015 00:30


Teama de pedeapsa divina, sau pur si simplu rusinea, l-au facut pe cel care a furat portretul parintelui Arsenie Boca sa dea inapoi.

Fotografia care a disparut in noaptea de joi din locuinta unei familii din judetul Arad a reapturat sambata intre flori. Proprietarii o cumparasera in urma cu o luna, iar cand au adus-o acasa, ar fi inceput sa planga, motiv numai bun de pelerinaj. Din motive ramase necunoscute de cand a fost recuperat portretul, lacrimile au disparut.

Barbat care se roaga la portret: "Parinte, multumesc ca te-ai intors."

Portretul parintelui care, potrivit multor credinciosi, ar fi plans cu lacrimi de mir, a fost furat din casa unei familii din Semlac, in noaptea de joi spre vineri. Proprietarii au auzit un zgomot si, cand au intrat in camera in care au improvizat un altar, au vazut ca fotografia disparuse. Toata lumea a inceput sa jeleasca.

"S-o aduceti inapoi ca nu va este de nici un folos si va fi vai si amar de voi aia care ati luat-o", avertiza, vineri, proprietara icoanei.

Sambata dimineata, speriat probabil speriat de amploarea pe care a luat-o intreaga poveste, hotul a aruncat tabloul langa gard, in stratul de flori. Cand au vazut una ca asta, toti ai casei si-au facut cruce. Acum sunt singuri ca la mijloc este o minune.

Proprietara icoanei: "De 18 zile cat a plans aici, atata lume a venit aici si s-au simtit bine. Inseamna ca este o putere dumnezeiasca. Nu am pus mana pe ea, pana nu a venit politia."

La Semlac, dupa gasirea fotografei lui Arsenie Boca, intrega comunitate pare cuprinsa de frenezie. Pana si primarul ar fi avut un vis prevestitor.

Letitia Stoian primar Semlac: "M-am trezit la 5 fara 20. Am vazut un camp pe care era un barbat si multa lume se ruga de el sa nu distruga icoana. Si statea cu ea in mana si nu stia ce sa faca. Asta am visat."

Reprezentarea sfantului Ardealului a fost cumparata in urma cu o luna de la manastirea Prislop. La scurt timp, oamenii jura ca l-au vazut pe parintele Boca plangand. Speriati, s-au intors la manastire.

Calugarii i-au incurajat si i-au sfatuit sa ia inapoi fotografia si sa ii primeasca in casa pe toti cei care au nevoie de ajutor. De atunci, sute de pelerini le-au trecut pragul. Hotul care a provocat intreaga tevatura este cautat in continuare de politisti.


VIDEO PROTVPLUS.RO