Militarul american care l-a ucis pe Osama bin Laden a ajuns la Bucuresti. Ce a patit pentru ca nu a pastrat secretul


Ultimul update: Duminica 31 Mai 2015 07:03
Data publicarii: Joi 28 Mai 2015 19:14
Categorie: Stiri actuale

Robert O'Neill militarul american care l-a ucis pe teroristul numarul 1 al lumii, Osama bin Laden, este in Bucuresti.

Puscasul marin a povestit la Bucuresti cum s-a desfasurat misiunea secreta in care Osama trebuia capturat si cum a luat decizia sa-l elimine pe cel care a planuit atentatul sangeros de la ''World Trade Center'', soldat cu 3.000 de morti.

Robert O'Neill, fost soldat in armata americana, a participat la peste 400 de misiuni de lupta si a eliminat peste 30 de tinte. A fost decorat de 52 de ori, insa a devenit cunoscut in intreaga lume dupa ce a dezbracat haina militara si a recunoscut in fata tuturor ca el a fost cel care l-a lichidat pe Osama bin Laden.

Reporter: Dupa ce ati facut public, ati primit amenintari?

Robert O'Neill, team leader, Naval Special Warfare Development Group: Nu, chiar nu, pentru ca jihadistii devin extremisti si violenti cand cineva il ataca pe Mohamed, nu pe conducatorul teroristilor.

Pentru ca nu a pastrat secretul, Robert O'Neill a pierdut asigurarea medicala si pensia cuvenita dupa 16 ani in serviciul SEAL. Oficialii Pentagonului il acuza pe Robert ca incearca sa devina celebru si bogat prin aceste dezvaluirile privind misiunea secreta de la Abbottabad.

Robert O'Neill: "Nu imi pasa ce spune Pentagonul, oamenii merita sa stie ce s-a intamplat."

Robert O'Neill organizeaza insa conferinte contra cost in care isi prezinta experienta si in care vorbeste despre stiinta de a fi lider.

VIDEO PROTVPLUS.RO