Mihai Şora, la protest în Timişoara: Laura Kovesi reprezintă Justiţia, cu majusculă


Ultimul update: Sambata 30 Martie 2019 21:32
Data publicarii: Sambata 30 Martie 2019 21:28
Categorie: Stiri actuale
mihai sora

Filosoful Miha Şora a participat, sâmbătă seară, la un protest organizat în municipiul Timişoara faţă de modificările aduse legilor justiţiei, dar şi faţă de coaliţia PSD-ALDE.

Filosoful şi-a exprimat susţinerea pentru Justiţie şi pentru Laura Kovesi. ”O justiţie care nu e independentă, nu e justiţie. Laura Kovesi reprezintă Justiţia, cu majusculă, şi de Justiţie lor le este frică”, a spus Şora, conform news.ro.

Împreună cu soţia sa, Miha Şora a ajuns în Piaţa Operei după ora 20.00, fiind întâmpinat cu bucurie de protestatari. Mulţi dintre ei au vrut să-i strângă mâna şi s-au fotografiat cu el.

Mihai Şora a vorbit despre independenţa justiţiei şi despre Laura Codrţa Kovesi.

”O justiţie care nu e independentă, nu e justiţie, e la mâna celor pe care trbeuie să-i judece. Justiţia trebuie să fie deasupra, intangibilă, ca să se poată păstra ca justiţie, altfel e o fantomă”, a spus filosoful.

Întrebat de ce consideră că este hăituită Laura Codruţa Kovesi, Mihai Şora a spus: ”Laura Kovesi reprezintă Justiţia, cu majusculă. Şi de Justiţia cu majusculă, lor le este frică. Ar vrea o justiţie mititică de tot, care să le fie la îndemână şi să stea în poziţia de drepţi la ordinele lor”.

Protestul de la Timişoara, la care au participat zeci de persoane, a început la ora 18.00, oamenii scandând lozinci împotriva coaliţiei de guvernare.

Protestatarii s-au prins de mâini, într-un lanţ uman, şi au înconjurat, astfel, platoul din faţa Palatului Culturii.

„Noi suntem cei care construim România! Din banii noştri obţinuti cu trudă, din banii trimişi în şară de milioane de români alungaţi, clanul Dragnea fură sistematic de ani de zile. Orice construcţie temeinică începe cu alungarea acestor tâlhari fără scrupule”, au transmis organizatorii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

Protest în centrul Capitalei. Câteva sute de persoane s-au strâns în fața Teatrului Național
VIDEO PROTVPLUS.RO