Mihai Şora, la protest în Timişoara: Laura Kovesi reprezintă Justiţia, cu majusculă

mihai sora
News.ro

Filosoful Miha Şora a participat, sâmbătă seară, la un protest organizat în municipiul Timişoara faţă de modificările aduse legilor justiţiei, dar şi faţă de coaliţia PSD-ALDE.

Filosoful şi-a exprimat susţinerea pentru Justiţie şi pentru Laura Kovesi. ”O justiţie care nu e independentă, nu e justiţie. Laura Kovesi reprezintă Justiţia, cu majusculă, şi de Justiţie lor le este frică”, a spus Şora, conform news.ro.

Împreună cu soţia sa, Miha Şora a ajuns în Piaţa Operei după ora 20.00, fiind întâmpinat cu bucurie de protestatari. Mulţi dintre ei au vrut să-i strângă mâna şi s-au fotografiat cu el.

Mihai Şora a vorbit despre independenţa justiţiei şi despre Laura Codrţa Kovesi.

”O justiţie care nu e independentă, nu e justiţie, e la mâna celor pe care trbeuie să-i judece. Justiţia trebuie să fie deasupra, intangibilă, ca să se poată păstra ca justiţie, altfel e o fantomă”, a spus filosoful.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Întrebat de ce consideră că este hăituită Laura Codruţa Kovesi, Mihai Şora a spus: ”Laura Kovesi reprezintă Justiţia, cu majusculă. Şi de Justiţia cu majusculă, lor le este frică. Ar vrea o justiţie mititică de tot, care să le fie la îndemână şi să stea în poziţia de drepţi la ordinele lor”.

Protestul de la Timişoara, la care au participat zeci de persoane, a început la ora 18.00, oamenii scandând lozinci împotriva coaliţiei de guvernare.

Protestatarii s-au prins de mâini, într-un lanţ uman, şi au înconjurat, astfel, platoul din faţa Palatului Culturii.

„Noi suntem cei care construim România! Din banii noştri obţinuti cu trudă, din banii trimişi în şară de milioane de români alungaţi, clanul Dragnea fură sistematic de ani de zile. Orice construcţie temeinică începe cu alungarea acestor tâlhari fără scrupule”, au transmis organizatorii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Protest în centrul Capitalei. Câteva sute de persoane s-au strâns în fața Teatrului Național
Protest în centrul Capitalei. Câteva sute de persoane s-au strâns în fața Teatrului Național

Câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă seara în fața Teatrului Național din București, pentru a protesta față de coaliţia PSD-ALDE şi faţă de intenţia modificării legislaţiei penale prin ordonanţă de urgenţă.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.