Micul Fum primeste o lovitura si in Statele Unite. Ce risca hackerul roman care i-a spart lui Colin Powell contul de e-mail

Ultima actualizare: 16-06-2014 06:53

Romanul Guccifer sau Micul Fum, unul dintre cei mai cunoscuti hackeri din lume, a fost inculpat in lipsa in Statele Unite.

El este acuzat ca a spart conturile de e-mail si Facebook ale mai multor oficiali americani, printre care si Collin Powell, de la care a furat corespondenta purtata intre fostul secretar de stat si Corina Cretu. Hackerul ispaseste deja de saptamana trecuta o pedeapsa de 7 ani de inchisoare in Romania.

Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub pseudonimele Guccifer sau Micul Fum, devenise spaima vedetelor din toata lumea. Lista victimelor sale numara zeci de nume sonore, de la superstaruri mondiale ca Leonardo DiCaprio si Nicole Kidman, pana la directorul SRI George Maior si nenumarate vedete din Romania. Le-a spart adresele de email sau conturile de pe retelele de socializare, facand publice fotografii sau informatii personale.

Tot el a fost cel care a pus pe internet fragmente din corespondenta fostului secretar de stat american Colin Powell cu europarlamentarul roman Corina Cretu. Scrisorile, preluate de mai multe ziare europene si americane, sugerau o legatura romantica intre cei doi care se intinsese pe durata a 10 ani. Casatorit de 50 de ani, Powell a fost nevoit sa nege ca l-ar lega de Corina Cretu altceva decat o prietenie.

De altfel, tocmai pentru spargerea adresei de email a lui Powell il judeca justitia americana pe roman. El a intrat si in cazuta de e-mai a unuia dintre membrii familiei Bush, de unde a luat o fotografie facuta cand George Bush senior era in spital.

Hobby-ul de a intra nepoftit in viata altora i-a adus lui Guccifer saptamana trecuta o condamnare la patru ani cu executare. El va sta insa dupa gratii sapte ani, pentru ca mai avea o pedeapsa in alt dosar. Iar la final ar putea fi extradat in Statele Unite, pentru a executa si pedeapsa pe care i-o va fixa justitia americana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO