Mesajul oficial al GCS pentru români, după recordul de cazuri noi de Covid-19

Dată publicare: 08-07-2020 13:18
Dată actualizare: 08-07-2020 13:22


coronavirus

Grupul de Comunicare strategică a lansat un apel către populație, în ziua în care în România s-a înregistrat cel mai ridicat bilanț de la începutul pandemiei de Covid-19.

Este prima dată când autoritățile includ în buletinul de presă zilnic un apel pentru populație.

Miercuri, în România au fost înregistrate 555 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 și 18 decese, bilanțul total ajungând la 30.175 de cazuri și 1.817 decese.

Grupul de Comunicare Strategică a subliniat din nou importanța respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară.

„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor”, se menționează în buletin.

„Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului”, au adăugat reprezentanții GCS.

De asemenea, autoritățile au subliniat faptul că infectarea cu coronavirus reprezintă un pericol real și a îndemnat românii să raporteze orice fel de încălcare a normelor sanitare.

„Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate”, conform GCS.

Prin intermediul buletinului zilnic, autoritățile au condamnat „actele de politizare a crizei sanitare”, „de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de Covid-19” și de „contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei”.

GCS a menționat că măsurile luate de autorități sunt „bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”.

Sursa: Bianca Pavaluca


VIDEO PROTVPLUS.RO