Mesajul lui Klaus Iohannis la Haferland, festivalul saşilor

Dată publicare: 14-08-2017 07:56
Dată actualizare: 17-08-2017 15:18


Săptămâna Haferland, una dintre cele mai mari manifestări culturale ale sașilor din Transilvania, l-a avut printre invitați pe președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a venit în Criţ, din județul Brașov și a atras atenția că satele săsești, care renasc rând pe rând prin turism, ar putea fi exemple și pentru alte comunități din țara.

Vizibil relaxat , Klaus Iohannis, a vizitat biserica fortificată din Criţ și i-a salutat în germană pe sașii întorși în țara special pentru această sărbătoare. Președintele s-a pozat răbdător cu toți doritorii și i-a felicitat pe ținerii care duc mai departe tradițiile.

"Aici se recreaza sufletul unei comunități și cred că este un exemplu foarte frumos care poate fi urmat și de alte comunități și nu numai comunități săsești ci și comunități românești, comunități care au nevoie de un suflu nou", a spus șeful statului.

Din program nu au lipsit nici dansurile populare săsești care au fost prezentate în același loc că în urmă cu sute de ani: pe Tantzplatze, adică ringul de dans, înconjurat de copaci din mijlocul satului.

Sărbătoarea sașilor a fost o ocazie bună și pentru micii producători și meșteșugări din zonă că să-și etaleze marfă, iar vizitatorii s-au putut delecta și cu concerte de orgă în bisericile vechi de sute de ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO