Mesajul jignitor scris pe peretele unei biserici de o persoană deranjată de slujbele difuzate la boxe

Ultima actualizare: 13-05-2020 17:33
Biserică Tăuții Măgherăuș
Radu Oltean

Pereții exteriori ai unei biserici din localitatea Tăuții Măgherăuș, din Maramureș, au fost vandalizați de o persoană deranjată de faptul că slujbele sunt difuzate la boxe și se aud și în afara lăcașului.

 

„La data de 3 mai, polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați că peretele exterior al unei biserici din oraș a fost distrus. Verificările efectuate au relevat că în noaptea de 2 spre 3 mai, persoane necunoscute au scris cu vopsea albă diferite mesaje pe peretele exterior al bisericii de lemn. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 1.500 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale”, a precizat furnizate de Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, potrivit ZiarMM.

O imagine cu peretele vandalizat al bisericii a fost postată pe pe Facebook de Radu Oltean, alături de mesajul următor: 

„Una din cele mai arogante și nesimțite idei ai multor preoți ortodocși din România a fost ”împărțirea” slujbelor din biserică cu toată lumea, prin boxele scoase afară. Să bage cu forța religie la păgânimea din orașe, mama lor de atei!

O perioadă oamenii au îndurat. Nu dădea bine să te iei de Biserică că ți-era frică că te bate Dumnezeu. Sau Părintele, sau enoriașii mai cucernici.

Cei care comentau sau rugau preoții să mai taie volumul Sfintei Liturghii li se replica că majoritatea oamenilor se bucură să aude dumnezeieștile cântări și să-și pună termopane dacă nu le place.

Iată că într-un orășel din apropierea orașului Baia Mare, Tăuții-Măgherăuș, unde enoriașii se săturaseră să tot asculte slujbele la difuzor, dat la maxim (se auzea și la 2 km distanță), cineva, cu simț civic, probabil personificarea furiei întregului cartier, a lăsat un mesaj pe Sf. Lăcaș”, a scris el într-o postare pe Facebook.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO