Mesajele politicienilor de 1 Decembrie. Iohannis: „La mulţi ani, dragi români”

Klaus Iohannis, 1 decembrie - 4
Administraţia Prezidenţială

Premierul Ludovic Orban afirmă, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Naţionale, că la o distanţă de 101 ani de la Marea Unire avem acum şansa să schimbăm lucrurile în bine, să trăim într-o ţară democratică.

Crezul său este să nu irosim această şansă şi, 'prin noi înşine', români din ţară sau din alte colţuri ale lumii, să construim o Românie normală pentru toţi cetăţenii.

Sărbătorim în acest an Ziua Naţională a României cu împlinirea faptului că am reuşit să lăsăm în urmă, prin vot, ceea ce a frânat progresul pe care ni l-am dorit după căderea comunismului. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România, a însemnat pentru făuritorii ei împlinirea 'Visului de Veacuri, a Visului de Aur al României', aşa cum minunat descria acest moment al istoriei Regina Maria. Astăzi, la o distanţă în timp de 101 ani - în care soarta României nu a fost lipsită de suferinţă, în anii de război, în anii de comunism şi chiar şi în istoria foarte recentă - sărbătorim Ziua Naţională cu sentimentul adevăratei noastre eliberări şi cel al împlinirii unui nou vis al românilor", spune şeful Guvernului în mesajul transmis duminică.

El arată că acum este momentul consolidării cu adevărat a României europene, care să garanteze cetăţenilor săi drepturile şi libertăţile fundamentale şi în care să se regăsească toţi românii, indiferent de locul unde au ales să trăiască.

"Avem acum şansa reală să schimbăm lucrurile în bine, să trăim într-o ţară democratică, în care instituţiile statului să servească cetăţeanul, iar legea să fie aplicată pentru toţi, în mod egal. Este momentul să consolidăm cu adevărat România europeană, care să garanteze cetăţenilor săi drepturile şi libertăţile fundamentale şi în care să se regăsească toţi românii, indiferent de locul unde au ales să trăiască. Să construim împreună un drum ireversibil al României către stabilitate socială şi economică, către prosperitate, în care cei care muncesc onest să se bucure de beneficiile muncii lor, iar antreprenorii să se simtă corect trataţi. Să dezvoltăm societatea românească pe principiile solide ale adevărului şi meritocraţiei, în care competenţa să fie recunoscută şi apreciată. Crezul meu, ca prim-ministru, este să nu irosim această şansă şi, 'prin noi înşine', români din ţară sau din alte colţuri ale lumii, să construim o Românie normală pentru toţi cetăţenii. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români din ţară şi din afara graniţelor!", se încheie mesajul premierului Ludovic Orban.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Iohannis: La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români, oriunde vă aflaţi 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, ”La mulţi ani” românilor, de Ziua Naţională”, indiferent unde se află aceştia.

”La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români, oriunde vă aflaţi!”, a transmis şeful statului, duminică, atât pe pagina de Facebook, cât şi pe contul de Twitter.
Iohannis a postat şi mai multe fotografii de la Parada Naţională la care a participat în Bucureşti.
 

Ministrul Vela: Astăzi trebuie să ne amintim cu recunoştinţă de toţi militarii şi poliţiştii care au căzut la datorie

 

Ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela, afirmă, că astăzi trebuie să ne amintim cu recunoştinţă, preţuire şi respect de toţi militarii şi poliţiştii care au murit la datorie, la cei răniţi în misiuni şi la familiile lor.

Românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Naţională purtând în suflet dragostea faţă de ţară, faţă de tradiţiile strămoşeşti şi faţă de înaintaşii care s-au jertfit pentru România. Sărbătorirea Zilei Naţionale, acum, la 30 de ani de la Revoluţia din 1989, ne obligă, o dată în plus, să preţuim şi să respectăm sacrificiul celor care ne-au redat libertatea şi posibilitatea ca astăzi să fim o ţară europeană în adevăratul sens al cuvântului. Astăzi, suntem un popor liber şi trebuie să ne bucurăm de acest preţios dar într-un stat sigur, în care drepturile fundamentale şi aspiraţiile legitime ne sunt apărate permanent de instituţiile statului", arată ministrul Vela, în mesaj.

De asemenea, el adaugă că prin asumarea funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, s-a angajat să fie în slujba românilor, împreună cu toţi colegii din această instituţie, "pentru a oferi tuturor românilor siguranţă, normalitate şi încredere în Statul Român".

Gândul nostru se îndreaptă astăzi şi către militarii şi poliţiştii care sărbătoresc 1 Decembrie departe de ţară, dar cu România în suflet, reprezentându-ne cu onoare în teatrele de operaţii şi în misiunile internaţionale. Dragi români, Împreună, astăzi, trebuie să ne amintim cu recunoştinţă, preţuire şi respect de toţi militarii şi poliţiştii care au murit la datorie, la cei răniţi în misiuni şi la familiile lor. Faptele de eroism dau sens unei ţări, dau sens României - viitor şi istorie pentru generaţiile care ne urmează. Să nu uităm că viitorul, continuitatea României se construiesc de fiecare dintre noi, în numele unui ideal comun. Cred cu tărie în solidaritatea şi puterea de muncă a românilor, în capacitatea de a face România să prospere. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", mai spune ministrul Ion-Marcel Vela, în încheierea mesajului.

Vicepremierul Raluca Turcan: 1 Decembrie ne reaminteşte cât de valoros este patrimoniul de idei şi valori lăsat de făuritorii României

 

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că 1 Decembrie ne reaminteşte an de an cât de valoros şi de actual este patrimoniul de idei şi valori lăsat în urmă de făuritorii României Mari.

"Aniversăm astăzi cea mai importantă realizare a românilor: Marea Unire! 1 decembrie ne reaminteşte an de an cât de valoros şi de actual este patrimoniul de idei şi valori lăsat în urmă de făuritorii României. Elitele intelectuale şi politice care au contribuit la această mare realizare a neamului nostru ne impresionează prin exemplul lor de viziune, angajament şi iubire de ţară. Marea Unire s-a putut înfăptui şi a durat pentru că propunea în plan intern drepturi şi libertăţi aşteptate de toţi românii, angajamente asumate pe termen lung şi o mână de oameni cu demnitate şi jertfă faţă de ţară", evidenţiază Raluca Turcan, în mesajul său.

Ea adaugă că românii aşteaptă, astăzi, o guvernare responsabilă.

"Astăzi, românii aşteaptă o guvernare responsabilă, la înălţimea moştenirii care ne-a fost încredinţată, vor lideri politici cinstiţi, iubitori de ţară, care să-şi propună obiective politice ambiţioase pentru România şi care să se pună în slujba oamenilor, nu a intereselor personale. Trebuie să ne întrebăm ce putem face pentru a ne ridica la înălţimea fruntaşilor noştri. Cu ce putem contribui pentru a face din România ţara pe care toţi ne-o dorim? Cu demnitate, cinste şi respect putem să punem bazele dezvoltării României. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", mai spune vicepremierul Raluca Turcan, în mesajul său.

Mesajul USR

 

Reprezentanţii USR au transmis, duminică, de Ziua Naţională, că au decis să se implice în politică tocmai pentru a transforma în realitate toate urările pe care în fiecare an de 1 Decembrie le avem pentru ţara noastră. Printre altele, Usr urează României ”un mediu curat, cu păduri protejate, infrastructură la standarde europene, autostrăzi, spitale regionale moderne, şcoli sigure, legi corecte şi o justiţie independentă”.

”Avem multe urări astăzi pentru România. Dar nu sunt doar urări. Sunt proiecte. Proiecte la care lucrăm pentru a avea o ţară din care românii şi mai ales tinerii să nu mai plece. Am decis să ne implicăm în politică tocmai pentru a transforma în realitate toate urările pe care în fiecare an de 1 Decembrie le avem pentru ţara noastră”, au transmis, duminică, pe pagina de Facebook, reprezentanţii USR.

Aceştia au transmis României mai multe urări de Ziua Naţională.

”De ziua ta, dragă ţară, îţi dorim un mediu curat, cu păduri protejate, îţi dorim infrastructură la standarde europene, autostrăzi, spitale regionale moderne, şcoli sigure, îţi dorim legi corecte şi o justiţie independentă, îţi dorim graniţe bine păzite şi securitate energetică, îţi dorim profesori bine plătiţi care să îţi pregătească generaţiile viitoare şi medici motivaţi să lucreze acasă, îţi dorim primari reprezentativi care să dezvolte comunităţile, îţi dorim mai mulţi turişti care să te descopere. La mulţi ani, România!”, a mai transmis USR.

Ciolacu: Doar uniţi vom putea să ducem România acolo unde merită

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, afirmă că românii doar uniţi vor putea înfrunta "toate obstacolele", astfel încât "să ducă România mai departe acolo unde merită" şi să o facă "să strălucească".

"Ziua Naţională este cel mai bun moment în care putem vorbi despre unitatea tuturor românilor. Despre solidaritate şi despre o mai bună înţelegere între noi, fie că vorbim despre românii de aici sau de cei care trăiesc peste hotare. Cu toţii suntem români. Cu toţii gândim şi simţim româneşte şi suntem animaţi de dorinţa sinceră a unui viitor mai bun pentru ţara noastră", a scris Marcel Ciolacu, duminică, pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor adaugă că la mai mult de 100 de ani de la Marea Unire, "cel mai sincer mod de a cinsti memoria înaintaşilor noştri este să reparăm tot ceea ce ne desparte pentru a reconstrui mândria noastră de naţiune puternică".

"În acest proiect, fiecare este important şi preţios. Pentru că doar împreună putem pune la treabă potenţialul imens pe care îl avem. Doar uniţi vom putea înfrunta toate obstacolele, să ducem România mai departe acolo unde merită şi să o facem să strălucească! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", transmite Ciolacu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
IT-istul care crește vaci în satul bunicilor și exportă brânzeturi tradiționale în 11 țări europene
IT-istul care crește vaci în satul bunicilor și exportă brânzeturi tradiționale în 11 țări europene

S-a specializat la Cluj în Automatică și Calculatoare și putea avea o carieră frumoasă în IT, dar a a avut curajul să se avânte într-o afacere cu brânzeturi, în satul bunicilor, din județul Alba.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.