Mesaj pentru Guvernul României, în PE: „Îşi foloseşte în mod greşit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul condamnat”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 12 Septembrie 2018 13:55
Categorie: Stiri actuale
Manfred Weber

Europarlamentarul german Manfred Weber, susţinut de cancelarul Angela Merkel pentru şefia Comisiei Europene, a solicitat miercuri Guvernului român să stopeze „riscurile” care afectează lupta anticorupție din România.

Într-o intervenție în Parlamentul European, unde Jean-Claude Juncker a susținut un discurs, lui Manfred Weber, liderul Partidului Popular European (PPE), a precizat că „Guvernul își folosește în mod gresit majoritatea”.

„Solicităm Consiliului să includă Bulgaria şi Croaţia în Schengen. Solicit guvernului român să oprească riscurile care afectează procesul de luptă împotriva corupţiei pentru că toate aceste trei ţări ar trebui să aibă posibilitatea de a se alătura Schengen. Europa este o Europă a democraţiei (...) Există un guvern care îşi foloseşte în mod greşit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist deja condamnat. Ei (...) au fost de acord să pună subiectul pe agendă în plenara următoare. Şi, din nou, sper că toată lumea este pregătită să lupte împotriva corupţiei în toate aspectele şi nu doar într-un anumit caz specific”, a spus Weber.

Este pentru a doua oară în două zile consecutive când Manfred Weber critică guvernul din România, după ce marţi, cu prilejul dezbaterii privind situaţia din Ungaria, a spus că „am avut demonstraţii de masă în această vară nu la Budapesta, ci la Bucureşti".

„Preşedintele (României - n.r.) a trebuit să intervină în aceste demonstraţii şi să le ceară profesioniştilor să fie puţin mai atenţi", a spus Weber în cadrul intervenţiei sale de marţi.

Liderul grupului PPE şi-a reluat afirmaţiile legate de România şi în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi seara, când a anunţat că el, personal, va vota în favoarea activării articolului 7 din Tratatul UE în cazul Ungariei la votul de miercuri din plenul PE.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO