Membru in comisia parlamentara de control a SRI, Sebastian Ghita: Echipa de filaj trebuie sa faca public filmul accidentului

Ultima actualizare: 25-05-2016 06:56
Deputatul Sebastian Ghita participa la sedinta Comisiei juridice a Camerei Deputatilor in care urmeaza sa se intocmeasca raport pe cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii sale preventive

 La scurt timp dupa anuntul mortii lui Dan Condrea, Sebastian Ghita, membru in Comisia de Control a SRI, a declarat pentru jurnalistul Catalin Tolontan ca luni va cere ca echipa de filaj sa faca public raportul si filmul accidentului.

"Cum sa nu exista o echipe de filaj? Dupa un asemenea scandal, e imposibil. Vorbim de cineva care a participat la o operatiune criminala de pe urma carora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infectii noscomiale. Cum sa nu fie urmarit in fiecare moment?", a spus Sebastian Ghita pentru Tolo.ro.

Deputatul a mai adaugat ca, indiferent de cine i-ar fi facut filajul, trebuia sa li se spuna oamenilor ce s-a intamplat.

"Este fara precedent in Romania si nu putem fi considerati un stat mafiot. Maine i se poate intampla oricui!", a incheiat parlamentarul. 

Citeste si: Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit in urma unui accident de masina

SRI neaga ca il fila

Reprezentantii Serviciului Roman de Informatii spun ca patronul Hexi Pharma, Dan Condrea nu era filat in momentul accidentului, acest lucru fiind interzis in urma unei decizii a Curtii Constitutionale.

„Conform deciziei CCR, SRI nu mai poate asigura supraveghere operativa pentru dosarele de urmarire penala, in concluzie SRI nu are cum sa fi facut filaj domnului Condrea”, este mesajul SRI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO