Matteo Politi avea un atestat de recunoaștere a studiilor de la Ministerul Educației

06-02-2019 23:13


Atestat Matteo Politi

Diploma obținută în Priștina de Matteo Politi, italianul cu 8 clase care s-a dat drept medic și a operat pacienți în România, a fost recunoscută de Ministerul Educației, susține avcatul acestuia.

 

La audieri, avocatul a prezentat un act in limba sârbă, conform caruia în 2007 Matteo Politi s-a înscris la Universitatea de Medicină din Pristina, pe care ar fi absolvit-o în 2013 cu nota 8, cu „înalta distincție doctor în medicină.”

Doar că în antetul actului scrie Republica Serbia, iar orașul Priștina se află în Republica Kosovo, stat independent din 2008. Culmea, Ministerul Educatiei a eliberat un atestat de recunoaștere a studiilor făcute la această Universitate.

„Prezentul act reprezintă o recunoaștere a studiilor obținute în străinătate, raportată la sistemul de educație din România, în scopul încadrării în muncă și pentru înscrierea la cursuri de formare profesională. Acest atestat nu poate fi utilizat pentru exercitarea profesieid de medic și nu este valabil în scopuri academice pentru continuarea studiilor. Titularul documentelor de studii depuse pentru recunoaștere își asumă răspunderea cu privire la autenticitatea acestora. Prezentul atestat a fost solicitat de Matteo Politi”, se precizează în atestatul de recunoaștere a studiilor emis de Ministerul Educației în 14 aprilie 2018.

Pe numele falsului chirurg există există o plângere pentru înșelăciune, însă anchetatorii îi analizează și întreaga activitate din țara noastră. Italianul obținuse o parafă medicală de la Direcția de Sănătate Publică și a colaborat cu diverse clinici private.

El a fost reținut miercuri seara pentru 24 de ore.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO