CAMERA ASCUNSA: Cat costa si cine vinde la negru bilete la finala Europa League de la Bucuresti

Dată publicare: 23-04-2012 17:59
Dată actualizare: 20-09-2012 22:24


Piata neagra a explodat, odata ce biletele au ajuns la cei care le-au comandat. Cel mai ieftin se vinde cu 1.000 de lei, de aproape zece ori mai mult decat pretul initial.

Mare grija ce cumparati! Tichetele sunt nominale, asa ca nu o sa puteti intra pe stadion. In plus, vanzarea la negru este ilegala, iar cei prinsi vor ajunge pe mana politiei, avertizeaza reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal.

Zeci de romani au de vanzare bilete pentru finala Europa League din 9 mai.

Reporterii Pro TV au inceput negocierea la telefon, cu un barbat care are bilete la pelua. Le-a cumparat cu 150 de lei bucata, dar acum are ale pretentii: vrea 1.000 de lei pe un bilet.

Este atat de sigur incat da cartile pe fata: "Eu am pe cineva care lucreaza acolo, le vinde. Practic este o persoana care stie toate detaliile. Este posibil ca luni sa fac rost de alte bilete".

La intalnire vine cu doua tichete. Incercam sa aflam daca putem intra pe stadion: "Nu ai probleme, singura problema pe care o poti intalni este daca deteriorezi biletul si cititorul de bare nu mai citeste".

Adevarat, dar pe jumatate, spune Florin Leonte, managerul de ticketing pentru finala Europa League. Accesul pe stadion se va face dupa ce biletul va fi scanat, iar numele de pe actul de identitate al posesorului va coincide cu cel din sistem. In caz ca vreti sa-l donati trebuie sa trimiteti un email pe site-ul oficial, prin care sa anuntati numele noului detinator.

Cele doua bilete filmate cu o camera ascunsa sunt originale... dar nu pentru multa vreme.

Regulamentul UEFA spune clar: "Comite o ilegaliate. Toate cazurile de acest gen vor fi sesizate organelor in drept, respectiv Politiei", avertizeaza Leonte.

Speculantul a fost informat ca a fost filmat cu o camera ascunsa.

Vanzarea pentru finala Europa League a fost oprita in Romania la sfarsitul lui 2011, cand s-au epuizat 20.000 de bilete. Despre o noua transa se va pune problema doar daca cele doua finaliste vor renunta la o parte dintre tichetele care le revin.


VIDEO PROTVPLUS.RO