Măsuri fără precedent pentru vânătoarea lui Țiriac de la Balc. Localnicii, revoltați

Ultimul update: Joi 17 Ianuarie 2019 20:05
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 18:58
Categorie: Actualitate

Se iau măsuri de securitate fără precedent, pe domeniul de la Balc, unde în weekend începe partidă de vânătoare patronată de Ion Țiriac. Din cauza pestei porcine, fiecare maşină care trece de poarta țarcului este dezinfectată cu atenţie.

Anul acesta, nici un gonac din comună nu a fost chemat, iar mulţi localnici, sunt revoltaţi. Chiar şi aşa, pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar invitaţii, au început să vină.

A fost un du-te-vino, astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii pe drumul care leagă Bâlcul de domeniul de vânătoare. Fiecare maşină care trecea de poarta ţarcului era atent dezinfectată.

Măsurile de securitate vin ca urmare a epidemiei de pesta porcină. La jumătatea lunii decembrie a anului trecut a fost confirmat un focar chiar în apropierea domeniului, pe un alt fond de vânătoare, la un mistreţ.

Ţarcul este, însă, înconjurat cu sârmă prin care trece curent electric iar porcii din interiorul lui sunt crescuţi special pentru partidele de vânătoare.

Cosmin Țenghea secretar AJVPS Bihor: "Este o partidă într-un teren îngrădit, unde animalele sunt crescute în mod intensiv. Sunt mai multe standuri, dispuse aproximativ în toate punctele din ţarc şi, oricum s-ar deplasa vânatul, tot ajunge la un vânător, în bătaia puştii."

Dacă pentru celebrii invitaţi ai omului de afaceri partidă de vânătoare va fi un motiv de bucurie, nu acelaşi sentiment îl au localnicii.

Evenimentul de la Balc era, pentru ei, o sursă importantă de venit dar acum sunt extrem de nemulțumiți că n-au mai fost selectaţi să fie gonaci.

Se pare însă că organizatorii au vrut să fie la adpost de orice risc legat de pesta porcină.

Localnic: "El face vânătoare şi nu cheamă oamenii de-aci, din comună?Ce-o avut, ce are, nu ştim, numai că ne-o abandonat aşa, ca mămica copilul care nu-i trebuieşte. Nu ştiu de ce se poartă aşa cu noi, nu ştiu."

Loclanic: ”Da, eram în pădure şi chiar ieşeam la stand, acolo, la dânşii. Şi dădeam mâna cu ei. Dar, asta e, acuma nu ne mai cheamă de-aici, din sat.
Reporter: Oamenii sunt supăraţi?
Loclanic: Va daţi seama."

Invitaţii miliardarului român au început deja să sosească în Bihor. Ca în fiecare an, după preferinţe, unii vor ateriza la Oradea iar alţii în Debreţin, de unde vor veni cu maşinile.

Printre participanţii partidelor de anii trecuţi s-au numărat celebrităţi precum Wolfgang Porsche, moştenitorul celebrului imperiu auto, Klaus Mangold, fost director Daimler, Robert Peugeot, deţinătorul pachetului majoritar al concernului francez, Alfred Baumhauer, fabricant al produselor de lux Cartier, dar şi primarul din Monaco, Georges Marsan.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Klaus Iohannis
Iohannis, despre economie: "România trebuie să iasă din cercul vicios al experimentelor"
Protest la Ministerul Justiției: oamenii au aruncat cu pietre și vopsea
De ce stătea în spatele microbuzului fetița de 12 ani care a murit după ce a căzut
Mihai Șora, după anunțul lui Toader: "Noapte bună, România!"
Reacția lui Frans Timmermans, după ce a aflat că Guvernul a adoptat OUG pe Justiție
Cărțile de identitate se modifică. Cum vor arăta noile documente
Tudorel Toader si Augustin Lazar
Avertismentul lui Lazăr privind schimbarea legilor justiției: Sunt neconstituționale
Forțele Aeriene, în căutare de piloți tineri. Salariul maxim: 16.000 de lei
Apa Nova nu va plăti amenda de la DSP. Ce substanţe se folosesc pentru dezinfectare
Operă a lui Brâncuși, expusă la 25 de ani după ce a fost furată dintr-un cimitir
Cele mai importante schimbări aduse de OUG dată de Toader pe Legile Justiției
Românii mănâncă tot mai puţină pâine. Sortimentele care au luat locul franzelei clasice