Mașina unui șofer care nu se oprea din băut, confiscată prin hotărâre judecătorească

Dată publicare: 18-03-2021 11:09
Dată actualizare: 18-03-2021 11:14


beat la volan

Măsură radicală luată de judecătorii din Iași. Pentru a-l împiedica pe un șofer să se urce beat la volan, magistrații au decis confiscarea maşinii acestuia.

Decizia a fost luată după ce din actele depuse la dosarul acestuia de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului a rezultat că omul, care are 70 de ani, suferă de etilism cronic, informează Ziarul de Iași.

La data de 15 septembrie 2020, bărbatul din localiatea Holboca s-a apucat să bea încă de dimineaţă. După ce a consumat 2,5 litri de bere, s-a urcat la volanul autoturismului său şi s-a îndreptat spre Iaşi, împreună cu partenera sa de viață. La ora 11:00, bărbatul era înapoi acasă, unde s-a apucat să bea ţuică şi bere.

În jurul orei 17:00, el a plecat iar spre Iaşi. La întoarcere, omul s-a oprit și a mers în două baruri, unde a consumat vodcă. La ieşirea din ultimul bar, bărbatul a încercat să se urce la volan, dar a căzut lângă maşină. Următoarea încercare avea să fie încununată de succes.

Dornic să meargă acasă, omul a reuşit să parcurgă câţiva metri şi, după ce era să lovească un pieton, a acroşat un o după parcată. Speriat, pietonul a chemat poliţia.

Oamenii legii au descoperit că bărbatul avea o alcoolemie de 2,44 în sânge. Chemat a doua zi la Poliţia Rutieră, bărbatul nu s-a prezentat. Poliţiştii l-au găsit acasă, sub influenţa băuturilor alcoolice, iar concubina sa le-a mărturisit că acesta are obiceiul să bea zilnic.

Supus unei expertize medico-legale, bărbatul a fost descoperit cu mai multe afecţiuni, inclusiv etilismul cronic.

Trimis în instanță, acesta a intrat în sevraj și şi-a pierdut temporar cunoştinţa în sala de judecată.

Magistraţii ieșeni l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare, interzicându-i să mai conducă timp de 5 ani.

Pentru a fi siguri că măsura va fi respectată, judecătorii au dispus confiscarea autoturismului bărbatului. Omul a făcut apel, iar magistraţii urmează să analizeze cazul la sfârşitul lunii viitoare.

 

Sursa: Ziarul de Iasi


VIDEO PROTVPLUS.RO