Mașină târâtă de tren, pe o distanță de 200 de metri. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Ultima actualizare: 29-07-2019 10:22

O mașină a fost spulberată de tren într-o localitate din Bistrița-Năsăud. Șoferul nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, deși era semnalizată acustic și luminos. Ba chiar a depășit un autoturism care aștepta.

Ajuns pe șine, vehiculul a fost izbit puternic și târât pe o distanță de aproape două sute de metri. Cei doi soți aflați în mașină au suferit răni grave și au murit.

În maşina spulberată de tren în localitatea Nepos din Bistriţa-Năsăud se aflau doi soți, ambii în vârstă de 47 de ani. Mergeau în vizită la nişte rude, însă drumul lor s-a oprit brusc pe calea ferată.

Martorii povestesc că şoferul a depăşit o maşină care aştepta să treacă garnitura, în condiţiile în care semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune.

Femeie: „Aşa de tare o sunat, o bubuitură şi maşina aşa o fost în față aici, o luat-o ca pe un avion. E curbă şi nu se vede, dar a sunat că se aude tocmai de la noi, dar ei nu au observat."

Femeie: „A văzut că trebuie să vină trenul şi aştepta, iar dânsul a venit şi nu a mai aşteptat a venit trenul şi i-a luat."

Bărbat: „Era un Jeep în staţionare şi nu a stat să oprească, a trecut pe lângă el şi l-a lovit acceleratul Iaşi - Timișoara."

Autoturismul a fost târât aproape două sute de metri pe șine.

Controlorul trenului: „Am simţit frânatul trenului, un Opel negru care nu a respectat regulile la trecere de nivel cu calea ferată. O stat un Jeep acolo, după care o depăşit Jeepul şi o intrat în faţă şi l-o luat în plin."

Imediat a fost dată alarma, dar medicii ajunşi la fața locului s-au văzut neputincioşi.

Marius Rus, ISU Bistrița Năsăud: „Din păcate, după aproximativ o oră, organismul femeii nu a răspuns, fiind declarat decesul. Bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa."

În tren se aflau peste o sută de pasageri. În urma impactului, toţi au scăpat teferi.

Bărbat: „Şocul a fost aproape imperceptibil, nu s-a simţit nimic în vagoane."

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz.

Ciprian Buta, Poliţia Rutieră Bistriţa-Năsăud: „Un autoturism în care conducătorul auto nu a respectat semnalele acustice şi lumminoase la trecere la nivel cu calea ferată, fiind accidentat de trenul accelerat Iaşi - Timişoara."

Trenul nu a fost avariat grav, iar traficul feroviar a fost reluat în zona după aproximativ o oră şi jumătate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO