Mărturia prefectului de Olt, cu o formă agravată de Covid-19. „Nu am crezut că mi se poate întâmpla”

Ultima actualizare: 22-07-2020 22:43

Coronavirusul nu alege. Nu ţine cont de vârstă de starea de sănătate de funcţie ori de clasa socială. Atacă nemilos şi în doar, câteva ore poate transforma un om, ce părea în putere într-unul, suferind.

I s-a întâmplat şi prefectului judeţului Olt. Marți dimineaţă, jurnaliştii Știrilor PRO TV au vorbit cu el şi e simţea bine. Starea i s-a agravat însă rapid. iar în noaptea de marți spre miercuri a fost transferat la Bucureşti.

Florin Homorean are 46 de ani şi nicio altă boală. Este prefectul judeţului Olt iar în ultmele săptămâni, a fost în interes de serviciu, la mai multe intervenții cu poliţia.

A contactat virusul de pe teren, iar reporterii Știrilor PRO TV au vorbit cu el când era în noua zi de spitalizare, la Slatina.

Florin Homorean, prefectul judeţului Olt: După 5 zile de internare şi tratament au început să apară unele simptome, gen stări febrile, dureri de gât. Nu a fost o febră constantă. Apărea, dispărea, o zi eram bine, o zi mai puţin bine.

Reporter: În acest moment cum vă simţiţi?

Florin Homorean: Astăzi m-am simţit mult mai bine faţă de ieri.

Reporter: A fost vreun moment, în vreuna dintre zile, în care v-aţi gândit foarte serios că boala s-ar putea agrava şi că aţi putea să ajungeţi într-o situaţie critică?

Florin Homorean: Nu, nu, nu, vreau să gândesc pozitiv! Nu vreau să gândesc că aş putea să evoluez!

Aceasta este mărturia de marți. Miercuri, din păcate, starea prefectului de Olt s-a înrăutăţit considerabil. A fost adus cu ambulanţa la spitalul Colentina din Capitală. 

Reporter: Ce faceţi? Cum vă simţiţi astăzi?

Florin Homorean: Mai rău decât mă simţeam când am vorbit cu dumneavoastră. 

Reporter: Adică mai rău în nici 24 de ore?!

Florin Homorean: Da! Îmi arde pieptul în mod constant, respir destul de greu, tuşesc după respiraţii mai adânci şi transpir tot timpul. Nu am crezut că mi se poate întâmpla şi mie acest lucru. Am făcut un CT ieri, la Spitalul Județean Slatina, care a evidenţiat ca plămânii sunt afectaţi de această boală.

Reporter: Ieri, când am vorbit noi, respiraţi foarte bine, nu?

Florin Homorean: Ieri da, dar acum a scăzut... de câte ori respir simt plămânii foarte încărcaţi. A fost o situaţie galopantă, să zic aşa.

Reporter: Acel mit că virusul nu există sau că doar oamenii cu alte boli pot avea forme mai grave, nu este chiar adevărat...

Florin Homorean: Da, nu este deloc adevărat, am simţit asta pe pielea mea! 

Şi prefectul de la Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat public că are COVID-19. Bebeluşul lui, de numai 9 luni, a fost primul care a avut simptome uşoare. Apoi, împreună cu soţia şi copilul s-a internat la spitalul de boli infecţioase, secţia pediatrie, timp de zece zile. 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO