Cel mai valoros judokan al Romaniei, arestat. E acuzat de tentativa de omor


Ultimul update: Luni 05 Noiembrie 2012 02:38
Data publicarii: Miercuri 10 August 2011 12:24
Categorie: Stiri actuale

Cariera si cel mai grav, libertatea celui mai valoros judokan al nostru, campionul Daniel Brata, sunt in mare primejdie.
Sportivul a fost arestat si este suspendat din lotul olimpic, dupa ce procurorii l-au acuzat de tentativa de omor.

Tanarul, ajutat de un coleg, tot medaliat, ar fi lovit un barbat pana l-au lasat infirm.

Adrian vorbeste greu, pentru ca in urma loviturii, a suferit doua operatii pe creier. Juristul in varsta de 25 de ani a ramas cu o paralizie pe partea dreapta a corpului, care cel mai probabil, il va chinui toata viata.

Cei acuzati ca i-au facut asta sunt: Daniel Brata, 27 de ani, multiplu campion national, dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene si la Cupa Mondiala de anul acesta la Sao Paolo si colegul sau, Valentin Radu, la randul lui campion national la judo si membru al lotului olimpic, la fel ca Brata.

Celor doi judocani s-ar fi enervat cumplit cand una dintre fetele cu care iesisera a fost abordata de unul dintre amicii victimei.

Sportivii, care consumasera si alcool si care erau in oras fara invoire de la antrenorul lotului olimpic, ar fi sarit la bataie, fara sa clipeasca.

Dupa ce pacientul s-a externat si a depus o plangere oficiala, a inceput si investigatia. Daniel Brata a declarat ca a raspuns la o provocare. Raportul de forte nu avea insa cum sa fie egal.

Sportivul a fost exclus din lotul olimpic de judo, desi se visa la Campionatul Mondial si trudea pentru asta. Acum, tocmai se intorsese de la un circuit de turnee din America, de unde a venit cu medalii pentru Romania.

Impotriva celuilalt campion Valentin Radu nu a fost inceputa urmarirea penala. Anchetatorii il asteapta sa se intoarca din China, unde se afla la o competitie.

 

Pe site-ul Federatiei Romane de Judo, primele trei principii ale luptatorului de judo sunt urmatoarele:

1. Voi fi mereu stapanul gandurilor mele si voi cultiva numai ganduri bune. In sala de judo imi voi stapani starile sufletesti pentru a nu ingreuna munca colegilor mei si a mea.

2. Intotdeauna imi voi pazi limba pentru a nu rosti cuvinte dispretuitoare sau suparatoare. Intotdeauna voi spune numai adevarul. Vreau s-ascult de doua ori, sa judec si apoi sa vorbesc. Pentru aceasta am doua urechi si o singura gura.

3.Vreau sa-mi supraveghez faptele. Voi lupta numai pentru adevar, frumos si pentru bine. Niciodata n-am sa pagubesc pe cineva prin faptele mele.

 

 

Din luptator K1, in criminal. A lovit mortal un DJ, la indemnul unui fost fotbalist la Otelul Galati
Scandal provocat de o detinuta romanca in Italia. Ce
VIDEO PROTVPLUS.RO