Marine Le Pen: Ideile noastre sunt la putere în multe țări din Europa


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 16 Septembrie 2018 20:16
Categorie: Stiri externe
Marine Le Pen

Lidera extremei drepte din Franţa, Marine Le Pen, s-a felicitat deoarece, în opinia sa, ideile ei ultranaţionaliste şi antiimigraţie se află deja la putere în Ungaria, Polonia, Austria şi Italia şi a dat asigurări că "revenirea la naţiuni" e de neoprit.

În faţa a 800 de militanţi ai formaţiunii, şefa Adunării Naţionale (RN, fostul Front Naţional) a rostit un discurs în localitatea Fréjus (sud), oraş sub controlul RN, unde a criticat "supunerea (guvernului francez) faţă de Bruxelles şi faţă de nebunia sa politică imigraţionistă", relatează Agerpres, citând AFP.

"Astăzi, prefecţii (reprezentanţii statului în teritoriu - n.r.) nu mai au decât o singură ocupaţie, implantarea imigranţilor", a acuzat Marine Le Pen, care a abordat două teme clasice ale extremei drepte: pericolul imigraţiei şi insecuritatea.

În "Ungaria, Polonia, Austria şi Italia, ideile noastre se află deja la putere", a spus eurodeputata franceză, care a amintit şi de rezultatele bune ale extremei drepte la alegerile legislative din Suedia de săptămâna trecută. Le Pen a elogiat în mod special formaţiunea de extremă dreapta Liga, care guvernează Italia în cadrul unei coaliţii cu formaţiunea populistă Mişcarea Cinci Stele.

"Numărul de solicitanţi de azil în Italia, de la sosirea la putere a lui Matteo Salvini, a scăzut cu 65%. Trebuie pusă în aplicare o politică menită să descurajeze imigraţia", a insistat Le Pen, care a susţinut că, dacă ar fi fost ea la putere, vasul umanitar Aquarius nu ar fi debarcat pe ţărmurile franceze.

Le Pen a acuzat guvernul preşedintelui Emmanuel Macron că alocă bani pentru a integra imigranţi în detrimentul francezilor aflaţi în nevoie. Totodată, ea a pus sub semnul întrebării motivele care îi determină pe imigranţi să plece spre Europa şi a susţinut că mulţi refugiaţi "îşi fac vacanţele" în ţările de origine din care au plecat.

Lidera RN a atacat şi Uniunea Europeană, pe care a numit-o proimigraţie, cu toate că a evitat să mai vorbească despre o ieşire a Franţei din zona euro. În opinia sa, "revenirea la naţiuni" este de neoprit "în întreaga lume". Marine Le Pen a apreciat că acest curent a început cu votul în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană şi cu alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite.

Potrivit Reuters, Le Pen a lansat un apel la adresa partidelor populiste din Europa de a se uni împotriva establishment-ului liberal la alegerile europene de anul viitor şi a anunţat că formaţiunea sa va face campanie împreună cu aliaţii săi din grupul Europa Naţiunilor şi Libertăţii (GENL, constituit în principal din eurodeputaţi ai formaţiunilor extremiste de dreapta) din Parlamentul European.

"În Franţa, obiectivul nostru este să-l învingem pe Macron. În Europa, este să construim cu aliaţii noştri, cu alte grupuri (naţionaliste), o majoritate care să o rupă cu Uniunea Europeană în descompunere şi care să acţioneze în direcţia unei cooperări a naţiunilor care îşi respectă una alteia diversitatea şi identitatea", a declarat Marine Le Pen.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din mai 2019, formaţiunea lui Le Pen se află practic la egalitate cu formaţiunea lui Macron, La Republique en Marche.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO