Marian Vanghelie vrea sa plece cu iubita de 1 Mai in Liban. Judecatorii vor decide daca ii dau voie sa iasa din tara

Ultima actualizare: 16-04-2017 09:53

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie a incercat sa ii convinga pe judecatorii de drepturi si libertati sa ii permita sa paraseasca teritoriul Romaniei de 1 mai.

Fostul edil acuzat de fapte de coruptie ar vrea sa plece in strainatate, dar are nevoie de permisiunea magistratilor.

Reporter: "Va luptati sa ajungeti la un medic sa va trateze de o afectiune."
Marian Vanghelie: "Am o problema de normalitate. Am un reflux alimentar, de 15 ani, nu de ieri, nu de azi. E un lucru firesc. Am fost la toti doctorii din Romania, am fost la un profesor in Italia, nu ma poate primi, are optzeci si ceva de ani. Am cautat o forma sa gasim un alt profesor renumit, pentru patru zile. Eu cred ca face parte din lucrurile firesti, lumesti."
Reporter: "V-ati intoarce in tara, nu?"
Marian Vanghelie: "Stii ce am spus randul trecut. Nu ma cheama Ghita si nici nu am colaborare cu doamna Kovesi. De-aia ma intorc in tara, ca nu am problemele astea."

Marian Vanghelie este plasat sub control judiciar si are interdictia de a parasi teritoriul Romaniei in dosarul in care este acuzat printre altele de luare de mita. De cateva saptamani incearca sa ii convinga pe judecatori sa ii permita sa mearga in Liban, la Beirut, intre 27 aprilie si 1 mai. Vrea sa ia legatura cu un celebru medic libanez care sa ii trateze o afectiune a aparatului digestiv.

De cealalta parte, procurorii DNA se opun cu vehementa. Ei spun ca el ar fi un bolnav inchipuit, ca de fapt isi doreste o vacanta de 1 mai si ca nu se va mai intoarce in tara. Vanghelie a declarat ca si iubita si mama copilului sau va merge cu el. Aceasta se va duce la o clinica pentru fertilizare in vitro.

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au apreciat ca o astfel de solicitare nu poate fi admisa. Intre Romania si Liban nu exista tratat de extradare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO