Cum a devenit politistul Godina un simbol pentru lupta contra sistemului. "Cand tragi un Range Rover pe dreapta, deranjezi"

×
Codul embed a fost copiat

Asa cum a anuntat, politistul din Brasov Marian Godina, deja faimos pe Facebook, isi continua sirul dezvaluirilor despre comportamentul sefilor.

Dupa ce marti, a scris despre un posibil abuz, urmat de trafic de influenta, miercuri, agentul relateaza cum un coleg de-al sau ar fi fost certat de aceiasi sefi pentru ca a amendat un sofer, care culmea, tocmai ducea un brad cadou la Politie. Intre timp, parchetul din Brasov a inceput o ancheta in cazul celor sesizate de agentul Godina.

"Je suis Godina", "Si eu sunt Godina", "Jos coruptia din politie". Sunt mesajele prin care mii de oameni, inclusiv colegi il sustin pe agentul Marian Godina. Miercuri, citiva politisti au venit cu masinile personale pe care au lipit afise cu aceste mesaje.

"In momentul in care iti permiti sa muncesti, sa tragi un Range Rover pe dreapta, nu numai o Dacie Logan ruginita, incepi sa deranjezi, asta e marele pacat. Marian Godina este un model pentru noi", spune agent sef adjunct Rares Toderica.

„Am vrut sa facem mai mult decat sa dam un like pe o pagina de Facebook, sa vada si colegul nostru ca nu duce singur lupta asta, ca ii sustinem ideile, ca vrem sa muncim cu onoare", spune si agentul Constantin Balhaceanu.

Citește și
Marian Godina
Zi grea pentru Marian Godina. Cel mai popular politist din Romania si-a infruntat sefii si a provocat scandal in institutie
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Godina a reusit in ultimele zile sa adune pe pagina lui de facebook 200 de mii de fani. Zeci de mii de oameni i-au dat like numai in ultimele zile la postarile lui despre ce se intampla in spatele usilor inchise din politia din Brasov. Inclusiv ministrul de interne a aflat de sustinerea Lui Godina.

„-Ati citit facebookul lui Godina?
-Recunosc ca nu, dar am vazut reactia de sustinere pe care a provocat-o ieri si am fost extrem de miscat”, spune si Petre Toba -Ministrul Afacerilor Interne.

Astazi, Godina a publicat pe pagina lui de facebook un nou episod in care povesteste ca un coleg de al sau a fost certat de sefi dupa ce a amendat un sofer prins fara centura de siguranta.

Cel de la volan ar fi incercat sa-i explice politistului care l-a oprit in trafic ca lasa un brad de Craciun la politie.
"Sunt foarte suparat pe tine! Ai sanctionat un conducator auto care aducea un brad la Politie, da? Ai sanctionat un conducator auto pentru ca nu purta centura de siguranta, un conducator auto care ti-a spus ca "domnule, intr-adevar nu port, dar uitati, eu, bradul asta... il duc la Politie, la dumneavoastra"

i-ar fi spus comisarul-sef Sorin Melinte tanarului agent rutier care a indraznit sa-l amendeze pe soferul respectiv.

Iar seful de cabinet al IPJ Brasov, Ion Necsulescu, martor la discutie, ar fi explicat ca soferul nu purta centura ca sa poata cobori mai repede, in caz ca cineva incerca sa-i fure brazii. Godina ii invita public pe cei acuzati sa nege ca dialogul a avut loc, sugerand ca detine probe solide.

Pe de alta parte, parchetul Brasov a inceput o ancheta dupa ce Godina a povestit ca sefii lui au incercat sa faca trafic de influenta. Este vorba despre soferul care o transporta pe directoarea Crucii Rosii Brasov, care este si consilier judetean PSD. Godina i-a luat permisul soferului, pentru ca nu acordase prioritate unui pieton.

In urma scandalului, Luana Minea, directoarea Crucii Rosii Brasov, cea despre care Godina a scris ca a incercat sa intervina pentru sofer si a dat demisia dintr-o alta functie detinuta in cadrul Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica.

Petre Toba: Am fost extrem de miscat vizavi de reactia de sustinere in cazul Godina

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a declarat miercuri ca a fost extrem de miscat de reactia de sustinere, pe internet, fata de politistul Marian Godina.

"Recunosc ca nu am citit Facebook-ul domnului Godina, dar am vazut reactia pe care a provocat-o ieri, de sustinere, si am fost extrem de miscat vizavi de aceasta reactie", a spus miercuri Toba, la finalul prezentarii bilantului Politiei de Frontiera pe 2015.

El a precizat ca orice politist care isi face datoria va fi protejat impotriva abuzurilor si ca Parchetul a fost sesizat in legatura cu acest caz.

"Orice angajat al MAI, indiferent ca vorbim de politist, de jandarm, de politist de frontiera, de pompier, care isi face corect datoria, va fi protejat impotriva abuzurilor. Acest lucru i l-am cerut sefului Politiei Romane ieri si va asigur ca o voi face in continuare. (...) Noi am sesizat in acest caz Parchetul, asteptam finalizarea anchetei", a aratat ministrul.

Petre Toba a mai spus ca Facebook-ul este un mijloc de comunicare "extrem de modern", pe care il foloseste inclusiv Ministerul Afacerilor Interne si structurile sale, pentru a comunica cu un grup tinta - in special tinerii.

Marian Godina continua "razboiul" cu IPJ Brasov

Marti, politistul a povestit pe pagina de Facebook ca a avut de patimit pentru simplul fapt ca si-a facut datoria si a avut "tupeul" de a trage pe dreapta o masina in care se afla directoarea Crucii Rosii Brasov, si totodata consilier PSD, si i-a suspendat carnetul soferului ei.

Cazul a luat amploare si dupa ce Godina a amenintat cu demisia si i-a acuzat pe "militienii" de la IPJ Brasov, asa cum i-a numit. Drept urmare, urmeaza acum ca parchetul sa faca o ancheta, pentru a afla care este adevarul.

Intre timp, celebrul politist a postat miercuri un nou mesaj, in care lanseaza noi acuzatii.

 

 

V-AM ZIS CĂ ȘEFII POLIȚIEI BRAȘOV VOR AVEA AZI PROBLEME ȘI MAI MARI?MORCOVII DIN GRĂDINA IPJ BRAȘOV CRESC TOT MAI...

Posted by Marian Godina on Tuesday, February 16, 2016

 

Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a fost sesizat de Directia Control Intern a IGPR in "cazul Godina"

Parchetul de pe langa Judecatoriei Brasov a fost sesizat de catre Directia Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), care a efectuat verificari privind "posibila savarsire a unor infractiuni in legatura cu serviciul a sefilor profesionali" ai agentului sef Marian Godina, in legatura cu "presupuse interventii in afara cadrului legal, in sensul favorizarii unei persoane ce a fost sanctionata contraventional".

"In data de 16 februarie 2016, ora 16,14, Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a fost sesizat prin fax, de catre Directia Control Intern din cadrul IGPR cu privire la faptul ca, in urma verificarilor efectuate la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Brasov, referitor la informatiile aparute in mass-media in data de 16 02. 2016, in legatura cu agentul sef de politie Marian Godina, din cadrul Politiei municipiului Brasov-Serviciul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila savarsire a unor infractiuni in legatura cu serviciul de catre sefii profesionali ai politistului, constand in presupuse interventii, in afara cadrului legal, in sensul favorizarii unei persoane ce a fost sanctionata contraventional in data de 8 02.2016", se arata intr-un comunicat, dat publicitatii, miercuri, de catre prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Brasov, Florin Nicolae Postolache.

Rezultatul verificarilor a fost concretizat intr-un raport, sesizarea sa fiind "inregistrata in evidenta dosarelor penale, urmand a fi efectuate verificarile corespunzatoare", a precizat sursa citata.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Politistul Marian Godina si-a infruntat sefii si a iesit cu scandal. Ce spun superiorii despre ultima relatare a agentului
Politistul Marian Godina si-a infruntat sefii si a iesit cu scandal. Ce spun superiorii despre ultima relatare a agentului

Politistul Marian Godina si-a infruntat sefii si a iesit cu scandal. Ce spun superiorii despre ultima relatare a agentului rutier

Zi grea pentru Marian Godina. Cel mai popular politist din Romania si-a infruntat sefii si a provocat scandal in institutie
Zi grea pentru Marian Godina. Cel mai popular politist din Romania si-a infruntat sefii si a provocat scandal in institutie

Dupa ce a cucerit internetul cu o serie de povesti pline de haz despre munca de politist, agentul rutier Marian Godina, din Brasov, indrazneste sa-si infrunte superiorii. Ultima intamplare relatata de el a declansat un adevarat scandal in politie.

Corpul de control al premierului a descoperit un revolutionar de 5 ani.
Corpul de control al premierului a descoperit un revolutionar de 5 ani. "Mentionez ca eram in bratele bunicii"

O ancheta a inspectorilor guvernamentali a dus la descoperirea unui caz demn de Cartea Recordurilor: cel mai tanar luptator revolutionar din istorie.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.