Mezzo-soprana Maria Macsim Nicoară a murit. Ce s-a întâmplat cu artista

Ultima actualizare: 24-12-2020 20:25

Doliu la Opera Națională din Iași.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață, la mai bine de 7 luni de când a suferit un accident controversat în propria casă.

Femeia, în vârstă de 52 de ani, a fost operată de mai multe ori după ce a ajuns în comă de gradul 4, la spital, la începutul lunii mai a acestui an.

La internare, solista avea mai multe leziuni cerebrale, toracice și la nivelul coloanei vertebrale. Soțul ei a declarat că a găsit-o prăbușită pe scări, dar ambulanța a fost solicitată după ce femeia a agonizat peste 8 ore.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru omor. Soțul femeii are calitatea de martor. În fața polițiștilor, bărbatul a declarat că artista s-ar fi împiedicat pe scări, după ce ar fi consumat alcool. Familia sopranei susține însă că femeia ar fi fost abuzată fizic.

Opera Națională Română din Iași a confirmat decesul artistei printr-un mesaj pe contul oficial de Facebook.

„Cu profund regret anunțăm trecerea la cele veșnice a îndrăgitei noastre mezzo-soprane Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei ieșene din 1999 până în prezent.
În aceste momente de grea încercare suntem alături de familia artistei și transmitem condoleanțe! Dumnezeu să o odihnească în pace!”
, se arată în postare.

 

Maria Macsim Nicoară (52 ani) a fost transportată pe 9 mai, în stare gravă, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce ar fi căzut pe scările din interiorul locuinţei.

Aceasta a fost găsită de soţul său, pianistul Codrin Nicoară, care a anunţat evenimentul la 112 după mai multe ore de la producerea lui.

Maria Macsim Nicoară se afla deja în comă cu leziuni multiple cerebrale, toracice şi la coloană, iar până în luna decembrie a fost internată în mai multe spitale şi supusă la o serie de intervenţii chirurgicale.

Procurorii au deschis dosar in rem în cazul mezzosopranei şi efectuează cercetări pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Pe 8 decembrie, Maria Macsim Nicoară a fost externată din spital la cererea familiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO