Managerul de la Malaxa, considerat "periculos" de judecatori. A scos de peste 1.000 de ori bani din casieria spitalului


Ultimul update: Duminica 18 Decembrie 2016 07:16
Data publicarii: Joi 15 Decembrie 2016 19:18
Categorie: Stiri actuale

Florin Secureanu, directorul demis al Spitalului Malaxa, si-a asumat in fata judecatorului o parte din vina. Procurorii il acuza, printre altele, ca timp de 9 ani, ar fi luat mita si ar fi furat din banii institutiei pe care o conducea.

Prin intermediul aparatorului sau, Florin Secureanu a recunoscut in fata judecatorului de drepturi si libertati ca acuzatiile care ii sunt aduse, sunt cat se poate de reale. Chiar si asa magistratul a considerat ca directorul demis al Spitalului Malaxa nu poate fi lasat in libertate pentru ca reprezinta un pericol pentru ordinea publica. Potrivit acestuia, Secureanu poate intimida sau influenta martorii, multi dintre ei, subordonati din spital.

De altfel, satui sa fie umiliti si agresati de Secureanu unii dintre angajati l-au inregistrat cand ii injura.
Judecatorul a sesizat si "Usurinta si perseverenta cu care a savarsit faptele (...) un functionar public aflat intr -o pozitie respectabila.... numit fiind de o autoritate publica a statului roman ... si deci necunoscut cu antecedente penale."

Cu un curaj incredibil Secureanu a scos de 1.075 de ori bani din casieria spitalului iar suma totala pe care ar fi delapidat-o se apropie de doua milioane de lei. Sute de mii de lei au fost platiti unor societati comerciale care in realitate nu functionau - asa ca banii ajungeau tot la Secureanu.

Procurorii spun ca acelasi Secureanu a acordat contracte direct, fara licitatie, unei societati comerciale, dupa care i-a cerut patronului sa plateasca pentru deplasarile sale si ale apropiatilor. Astfel firma in cauza a achitat unei agentii de turism suma de 800 de mii de lei pentru 470 de excursii. Lui Secureanu si amicilor sai le-au fost asigurate biletele avion, cazarea, dar si inchirierea de masini in Europa, America, Asia, si Romania. Secureanu este in prezent in arest preventiv pentru luare de mita si delapidare.

VIDEO PROTVPLUS.RO