Managerii spitalelor "Bagdasar Arseni" si "Prof. dr. Al.Trestioreanu", suspendati dupa arestare. Ce se intampla cu functiile

Ultima actualizare: 14-06-2016 00:07
Sala Spital Fundeni

Ministerul Sanatatii (MS) precizeaza cu privire la arestarea preventiva a managerilor de la Spitalul "Bagdasar Arseni" si de la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" ca le-au fost suspendate contractele de management.

In perioada urmatoare, urmeaza a fi numite conduceri interimare in cele doua unitati medicale.

Ministerul Sanatatii subliniaza, intr-o precizare postata sambata pe Facebook, ca art.13 din contractul de management prevede ca acesta se suspenda de drept si in cazul in care managerul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala.

"Cu alte cuvinte, cele doua contracte de management sunt deja suspendate din momentul in care judecatorii au dispus arestarea preventiva. Respectand prevederile legale, urmeaza numirea unui management interimar", se mai mentioneaza in precizarea MS.

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', si Bogdan Paltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta ''Bagdasar Arseni'', au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, conform deciziei pronuntate vineri de Tribunalul Bucuresti.

Cei doi au fost retinuti joi de procurorii DNA, fiind acuzati ca au luat mita pentru a asigura derularea unor contracte de achizitii.

Dan Straja este acuzat ca, in perioada 1 - 8 mai 2015, in calitate de manager la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in doua transe, suma totala de 95.750 euro. Banii reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi).

La randul sau, Bogdan Paltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta ''Bagdasar Arseni'', la data faptei manager la Institutul "Ana Aslan", este acuzat ca a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in cinci transe, sumele de 73.450 euro si 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a unor contracte.

Banii primiti ca mita de cei doi medici au fost ascunsi in reviste, care de cele mai multe ori le-au fost inmanate in autoturismele personale sau ale mituitorilor, se arata in referatul DNA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO