Mai multi parinti din Craiova refuza sa isi mai lase copiii la scoala. De ce fapte o acuza pe invatatoare

Ultima actualizare: 20-01-2017 07:14

Situatie tensionata la o scoala din Craiova, unde parintii unor elevi de clasa a II-a refuza sa isi mai lase copiii la cursuri. Oamenii sustin ca cei mici s-ar fi plans acasa ca invatatoarea se poarta prea dur cu ei si ca veneau timorati la scoala.

Au avut nevoie chiar de consiliere psihologica, sustin parintii. Conducerea scolii spune ca nu are nicio putere sa rezolve situatia si parintii sunt obligati sa accepte dascalul, care este titular pe post. O parte dintre parinti au facut deja cereri pentru transferul celor mici la alte unitati de invatamant.

Parinte: "Copiii nostri sunt acasa."
Director: "Dumneavoastra ii tineti."
Parinte2: "Doamna, nu are curaj nici sa iasa sa vorbeasca."
Parinte3: "Atitudinea asta este a unui parinte care nu isi mai aduce copilul la scoala, domnule director."

Parintii nu mai vor sa isi mai aduca copiii la scoala, dupa ce invatatoarea elevilor din clasa 0 s-a intors la catedra dupa sarbatori. Dascalul renuntase la ore timp de un an pentru fotoliul de director. Invatatoarea care a inlocuit-o a fost imediat indragita, iar acum copiii nu o mai accepta pe cea care a revenit la clasa. Marti la ore au fost doar trei elevi dintr-un colectiv de 26 de copii.

Claudiu Ghita, parinte: "Copiii au fost timorati de la inceput. Am auzit de la alti parinti ca fuma in clasa. Nu am spus pana acum pentru ca stiam ca va pleca. Am fost la psiholog, am vrut sa consultam o persoana adecvata."

Parinte: "Le spunea: toti copiii cu cu capul pe banca, mainile la spate si sa nu sufle. S-a intamplat de fata cu mine. Au iesit lucruri mai grave, copii batuti."

Parintii sustin ca nu au fost anuntati ca dascalul se reintoarce la catedra.

Niculina Radut, parinte: "Copilul a spus ca nu mai vine la clasa pentru ca doamna e rea. Acum a putut sa faca comparatie intre o doamna buna si o doamna rea. O sa il transfer la alta scoala."

Conducerea scolii sustine ca a incercat o mediere intre parinti si invatatoare.

Radu Nicolae, director: "Eu nu pot sa le ofer un alt cadru. Metodologia nu imi lasa posibilitate sa aduc un alt cadru didactic de la alta clasa, adica sa interup continuitatea. Doamna este la clasa, este pregatita, noi vom fi indeaproape."

Monica Suna, inspector scolar general ISJ Dolj: "Parintii stiau inca de la inceputul anului ca doamna invatatoare este detasata si se poate intoarce la catedra. Scoala asigura bune conditii desfasurarii intregii activitati a copiilor."

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj va trimite la scoala o comisie pentru a face verificari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO