Mai multe localități, sub ape, după codul roșu de furtuni și ploi torențiale. Au fost trimise mesaje prin sistemul RO-Alert

Ultima actualizare: 23-07-2020 20:19

Mai multe localități din județul Bihor au fost miercuri seară sub cod roșu de furtuni și ploi torențiale.

În zonă au fost trimise și mesaje prin sistemul RO-Alert. Câteva persoane au rămas blocate în locuințe, atunci când apa a năvălit în gospodării, iar joi, două treimi din țară se află sub un cod galben de vreme instabilă.

Cinci localități din Bihor au fost afectate serios de codul roșu și, timp de câteva ore pompierii au intervenit în peste 70 de misiuni.

11 persoane au rămas blocate în case și a fost nevoie de intervenția militarilor pentru scoaterea lor de acolo. Printre acestea, și un copil. Cu toții au fost transportați în locuri sigure.

S-a cerut ajutorul pompierilor și pentru salvarea animalelor din gospodării, care rămăseseră înconjurate de ape. Zeci de case și gospodării au fost avariate în urma șuvoaielor formate.

Meteorologii spun că aversele au depășit 50 de litri pe metru pătrat, iar cota de pericol pe Crișul Negru, unde a apărut viitura, a fost depășită cu 68 de centimetri.

Codul galben de vreme instabilă este valabil până joi noapte, spun meteorologii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO