Mai ceva ca-n "Alba ca Zapada". Ce l-a salvat pe un barbat care s-a inecat cu o bucata de mar

Ultima actualizare: 06-11-2012 18:38

Un galatean care se inecase cu o bucata de mar si era transportat cu ambulanta la un spital din Bucuresti a fost salvat dupa o intamplare incredibila.

 

Galateanul care se inecase cu o bucata de mar a ajuns, miercuri, la Spitalul de Urgenta "Sfantul Andrei" din Galati, insa medicii de aici au decis transportarea pacientului catre un spital din Bucuresti intrucat la Galati nu aveau dispozitive speciale cu care sa scoata marul.

In drum spre Bucuresti, ambulanta in care se afla pacientul respectiv a trecut printr-o groapa, iar bucata de mar a sarit din gatul barbatului.

"Am fost anuntati la 112 ca un barbat s-a inecat cu o bucata de mar. Un echipaj al Serviciului Ambulanta s-a deplasat de urgenta la adresa indicata si a preluat victima. Am constatat ca este vorba despre barbat in varsta de 52 de ani caruia ii ramasese o bucata din marul pe care-l manca pe traiectul respirator. Bucata de fruct ii bloca bronhia stanga, nelasand astfel aerul sa patrunda in plamanul respectiv. Pacientul avea o jena atunci cand incerca sa respire si culoarea fetei incepuse sa i se schimbe. I-am administrat oxigen si l-am transportat la Spitalul Clinic de Urgenta din Galati, pentru stabilizare", a declarat dr. Mihai Polinschi, seful Serviciului Judetean de Ambulanta Galati.

Medicii de la spital au decis insa transportarea pacientului catre Bucuresti, pentru ca la Galati nu aveau un dispozitiv special necesar pentru interventia medicala.

Ajunsa in apropierea municipiului Buzau, ambulanta care-l transporta pe galatean a intrat direct intr-o groapa din asfalt, moment in care barbatul a inceput sa tuseasca puternic, intr-un final reusind sa elimine bucata de mar cu care se inecase.

"La Buzau, si in contextul vibratiilor ambulantei pe drum, pacientul a inceput sa tuseasca puternic, a devenit cianotic, in urma unei tuse puternice a eliminat bucata de mar. S-a simtit mai bine. Nu a mai vrut sa continue drumul. Colegii mei l-au dus la cea mai apropiata unitate spitaliceasca, la Spitalul Judetean Buzau, unde a fost examinat de medicul de garda si s-a constatat ca nu mai prezinta probleme deosebite. S-a decis sa fie transportat inapoi la Galati pentru ca nu mai exista baza transportului pana la Bucuresti", a mai declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Galati.

Sursa foto: sodahead.com

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!