Mutare surpriza a lui Adrian Nastase. Anuntul fostului premier din spatele gratiilor

Ultima actualizare: 26-10-2012 08:08

Cu doar doua zile inainte ca Tribunalul sa decida daca il elibereaza provizoriu, sau nu, din inchisoare, Adrian Nastase face o mutare surpriza si anunta ca renunta la libertate, ca sa demonstreze ca este un om demn.

Oricum, procurorii anticoruptie sunt fermi: nu vor ca dosarul fostului premier sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti, pe motiv ca anumiti magistrati de la aceasta instanta nu ar fi impartiali.

Avocatii fostului premier au depus la Tribunal o declaratie notariala prin care fostul sef de guvern renunta la orice pretentie de a-i fi intrerupta executarea celor doi ani de inchisoare dispusi de instanta suprema.

Astfel, Adrian Nastase scapa de povara de a fi adus incatusat in fata judecatorului.'

Coincidenta sau nu, dar tot marti, la ora 12, fiul cel mare, Andrei Nastase, ajungea la penitenciarul Rahova.

A venit fara pachet pentru tatal sau. Avea la el doar o servieta in care se afla probabil actul care a ajuns acum la judecator.

Tanarul a zabovit cel mult 20 de minute la penitenciar si niciun oficial al inchisorii nu confirma ca si-ar fi intalnit tatal.

Intre timp, dosarele care il au in centru pe Adrian Nastase isi urmeaza cursul.

Miercuri incepe, la instanta suprema, procedura prin care procurorii anticoruptie cer stramutarea judecarii dosarului in care Adrian Nastase ceruse intreruperea executarii pedepsei.

Anchetatorii vor asta dupa ce ar fi aflat de pe Google ca Adrian Nastase a fost indrumatorul stiintific al lucrarii de doctorat a presedintei Tribunalului, Laura Andrei.

Pe de alta parte, anchetatorii au considerat ca judecatoarea care ar fi trebuit sa decida in cazul intreruperii pedepsei lui Adrian Nastase nu poate fi impartiala, pentru ca in trecut l-a achitat pe medicul Serban Bradisteanu, nimeni altul decat medicul curant al fostului premier din zilele de dupa tentativa de sinucidere.

In acest moment, doctorul este cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului, procurorii acuzandu-l ca, impreuna cu 3 politisti, ar fi ingreunat punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei in cazul Nastase.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO