Locurile din București în care purtarea măștii de protecție este obligatorie. La cât se ridică amenzile

Ultima actualizare: 04-08-2020 13:38

Nu avem deloc veşti bune de la autorităţi, care au raportat 1.232 de cazuri noi de COVID-19 şi peste 700 de reconfirmări ale infectării, în România.

 

Este copleşitor însă, numărul record al decelor: 48 de oameni au murit, în ultimele 24 de ore - cei mai mulţi, de la debutul epidemiei.
Capitala este prima în topul infectărilor cu 158 de cazuri de luni şi până marți.

Masca de protecție a devenit obligatorie și în aer liber, în unele zone. Măsura a fost votată luni seară de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență si a intrat deja in vigoare.

Mulți bucureșteni nu poartă încă mască în zonele stabilite, iar cei mai mulți spun că nu au aflat de această decizie care a intrat în vigoare.

 

Amenzi între 500 și 2.500 lei

 

Vorbim aici despre Piața Obor, cea mai mare din Capitală. Sunt clienți aici cu miile, sunt și controale mixte, ale echipajelor formate din jandarmi și polițiști, care merg printre tarabe și îi roagă pe oameni să poarte mască.

Controale sunt și în Centrul Vechi, o altă zonă în care s-a impus această restricție. Oamenii sunt obligați să poarte masca pe toată durata zilei, în toată zona pietonală.

Măsura este valabilă pentru toate piețele din Capitală, pentru toate târgurile și zonele de expoziții.

Masca este obligatorie de astăzi și în stațiile de transport în comun, dar și la evenimentele din aer liber.

Amenzile pentru cei care nu poartă mască încep de la 500 de lei și pot ajunge până la 2.500 lei.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO