"Gandul lui era deja dincolo". Deprimat ca ramane corigent, un elev a vrut sa se sinucida

Ultima actualizare: 07-11-2012 11:11

Ce se intampla cu adolescentii zilelor noastre? Ce ii framanta si cum pot fi ajutati sa treaca peste temerile specifice varstei? Este momentul ca parintii, dascalii si psihologii sa gaseasca mai repede o solutie.

Asta deoarece un al 4-lea elev din Targu Jiu a incercat sa-si ia viata. Baiatul de 16 ani era foarte speriat ca dupa o corigenta la geografie va fi aspru pedepsit. Din fericire, a apucat sa-i spuna surorii sale ce are de gand sa faca si a dat si cateva SMS-uri colegilor si tatalui. A fost gasit pe malul Jiului, chiar inainte sa faca un lucru nesabuit. Langa avea un rucsac plin cu bolovani.

Cuprins de disperare, baiatul si-a sunat parintii si le-a spus ca nu o sa mai vina acasa, pentru ca nu are nisi o sansa sa-si refaca media la geografie. Tatal sau a plecat innebunit sa-l caute si a anuntat si politia. Cu gandul la cazurile recente de sinucidere s-au indreptat spre malul Jilului.

"Era foarte inchis, foarte tacut. Gandul lui era deja pe calea pe care plecasa. Plangea si azi-noapte in somn suspina. Luase ghiozdanul, isi bagase si pietre si zicea sa nu-l gaseasca nimeni imediat," a declarat tatal baiatului.

Profesorii baiatului spun ca el nu este singutrul corigent, dar proabil a vut probeleme in familie care l-au facut sa ia aceasta decizie.

Va reamintim, alti doi tineri din oras si-au pus capat zilelor in acelasi mod, iar o a treia eleva a facut acelasi gest insa a fost salvata la timp.

Reprezentantii Inspectoratul Scolar Judetean au distribuit mai multe chestionare pentru a vedea starile prin care trec elevii, iar concluziile trebuie facute publice miercuri.

Uniti intru depresie. Un baiat s-a sinucis legandu-si pietre de gat, ca fata admisa la Cambridge

Si-a pus pietre in rucsac si s-a inecat in Jiu. Era admisa la Cambridge

Inca o fata pe urmele elevei admise la Cambridge

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO