Locul in care tinerii merg sa moara - inca o fata pe urmele elevei admise la Cambridge

Ultima actualizare: 04-11-2012 15:26

O adolescenta de 13 ani din Targu Jiu a incercat astazi sa-si puna capat zilelor in apropierea locului unde alti doi tineri si-au gasit sfarsitul zilele trecute.

Ana-Maria a povestit minute intregi cu o prietena despre cei doi adolescenti care s-au sinucis zilele trecute. Era impresionata de drama Ralucai, eleva eminenta, de 19 ani, admisa din toamna la Cambridge dar si de povestea lui Mihai, tanarul de 16 ani. Amandoi au fost gasiti in apele Jiului.

La un moment dat, Ana-Maria s-a despartit de amica sa. Tulburata, mai ales ca bause si alcool, eleva a pornit pe malul jiului, pana in apropierea locului blestemat. Eleva de clasa a 7-a a decis sa moara si ea.

"A strigat un domn si m-am dus, am sarit dupa ea, am sarit in apa. S-a opus? Nu prea era constienta de ce face" povesteste Alex. Baiatul a inotat 15 metri cu adolescenta pina la mal. A lasat-o apoi in mainile medicilor.

Decizia fetei de 13 ani vine pe fondul unei lipse puternice de afectiune, spun psihologii. Dupa moartea mamei, Ana-Maria a fost adoptata in urma cu cativa ani, de o matusa. Nici ea si nici sotul ei nu au sesizat ca tanara ar avea nevoie de ajutor. Si Raluca si Mihai, aveau aceeasi problema. Ea locuia cu o matusa, el suferea dupa ce mama lui murise acum un an.

Toti cei trei adolescenti au incercat sa braveze si sa atraga atentia asupra lor, intr-un moment de slabiciuni, spun psihologii. Care vin cu un mesaj extrem de important.

Dr. Academician Virgil Enatescu
Viata este foarte frumoasa dar bineinteles ca mereu apar probleme. Problemele pe care le aveti, voi adiolescentii, sunt probleme de care veti rade peste un an sau doi. Pe masura ce va maturizati le considerati neserioase, probleme mici, nu-s marile probleme ale omenirii sau marile probleme ale familiilor sau ale societatii. Deci pe drum nu va impiedecati de maruntisuri. Pentru ca va asteapta un drum lung cu realizari, cu satisfactii, cu foarte multe lucruri frumoase dar si greutati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO