Iarna a revenit in forta in mare parte din tara, in aprilie. Locul din Romania unde stratul de zapada masoara 15 centimetri


Ultimul update: Luni 06 Aprilie 2015 07:09
Data publicarii: Vineri 03 Aprilie 2015 08:36
Categorie: Stiri actuale

In ciuda datei din calendar, iarna a revenit in forta in mare parte din tara. A nins mult in ultimele ore si iar viscolul a creat probleme pe sosele.

Cea mai grava situatie se inregistreaza in nordul judetului Suceava, unde Drumul National 2, spre Ucraina, a fost inchis. Iar in Maramures doi meteorologi au fost surprinsi de o avalansa. In plus, zeci se soferi au ramas blocati: unii si-au abandonat masinile, iar altii au innoptat pe bancheta.

Pasul Gutai a fost o adevarata incercare pentru soferi joi noapte. Ningea si viscolea ca in plina iarna. "N-am mai vazut zapada atat de mare de doi, trei ani. Am si roti de iarna, asta e, nu stiu ce-o sa fac", spune un sofer.

In Pasul Gutai ninge fara oprire, iar stratul de zapada a ajuns sa masoare 10-15 cm pe carosabil. Soferii care s-au incumetat sa urce fara roti de iarna sau lanturi au fost nevoiti sa-si abandoneze masinile pe marginea drumului.

Soferul unui camion plin cu paleti inzapezit nu s-a incumetat sa-l paraseasca, asa ca a dormit in cabina. "S-a intors iarasi iarna, n-avem ce sa facem, asta e. De 4 ore stau aici. Cred ca pana la urma raman pana dimineata, ca am inteles ca e si mai mare zapada jos. Un coleg a ramas blocat si el jos", spune soferul.

Viscolul a blocat vineri mai multe drumuri si in judetul Suceava, unde ninge zdravan de ore bune.

Zeci de TIR-uri si autoturisme au ramas blocate pe sosea, iar in orasul Siret nu se mai poate ajunge.

"Este groaznic. Eu nu am prins iarna asta, chiar a surprins pe toata lumea si eu sunt fericit ca inca nu am schimbat cauciucurile - am de iarna. Dar sunt masini care au blocat circulatia probabil si din cauza asta. E luna aprilie....", spune disperat un sofer.

Momente dramatice au fost astazi si in muntii Rodnei, unde doi meteorologi, frate si sora, au fost surprinsi de o avalansa, la 300 de metri de statia meteo de la Borsa, judetul Maramures. Echipele de interventie au ajuns la ei dupa mai bine de trei ore. L-au gasit pe barbat in soc hipotermic si cu un sold dizlocat. Cei doi sunt acum in siguranta, la spital.

VIDEO PROTVPLUS.RO