Locatarii unui bloc din Brașov au avut o zi la dispoziție pentru a-și părăsi casele


Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Vineri 06 Octombrie 2017 17:05
Categorie: Stiri actuale

Ultimatum pentru locatarii unui bloc din Braşov: doar 24 de ore au avut oamenii la dispoziţie pentru a-şi părăsi apartamentele.

Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât evacuarea, după ce în fundaţia clădirii a fost observată o gaură, iar experţii au stabilit că există pericolul prăbuşirii imobilului.

Primăria a decis să-i găzduiască temporar pe oameni într-un cămin pentru bătrâni.

Blocul, construit în 1981, este situat în cartierul Răcădau, sub un deal. O locatară a observat o groapă la baza clădirii şi a anunţat autorităţile. Specialiştii în construcţii au constatat că în fundaţie a apărut un gol uriaş, care pune în pericol întregul imobil. Deşi nu există încă un proiect de consolidare, oamenii au fost somaţi să plece din bloc, în 24 de ore

Doar o parte dintre locatari au apartamentele asigurate. Ceilalţi riscă să rămână cu pagubă, dacă blocul nu poate fi consolidat. Oamenii cred că eroarea a existat încă de la ridicarea clădirii.

Cei 21 de locatari se vor muta temporar într-un cămin pentru vârstnici şi vor sta  în camere de câte două persoane.

Autorităţile promit că îi vor lasa să intre în blocul părăsit pe baza unui program clar, doar ca să-şi mai ia din lucruri.

Laszlo Barabas, viceprimar: Este un caz atipic. Experţii au zis că analizează soluţii, o să contacteze şi reprezentaţii Universității de Construcţii din Bucureşti astfel încât să ajungem la risc aproape de zero.

Expertiza clădirii s-ar putea încheia în câteva săptămâni, dar ar putea dura chiar şi o jumătate de an. În funcție de rezultate se va decide dacă trebuie verificate şi clădirile din jur.

Pericol de explozie în Buzău, după ce muncitorii au spart o ţeavă de gaze şi au fugit
Stare de urgenţă în Vanuatu, după ce un vulcan a început să erupă
Doroftei a ajuns la o înțelegere cu Primăria din Ploiești. Unde își va muta barul evacuat
VIDEO PROTVPLUS.RO