Lia Olguta Vasilescu scapa de arestul preventiv, in dosarul in care e acuzata de luare de mita. Decizia este definitiva

×
Codul embed a fost copiat

Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri sa revoce masura arestului la domiciliu pentru primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, in dosarul in care aceasta este acuzata de procurorii DNA de luare de mita.

Curtea de Apel Bucuresti a admis miercuri contestatia depusa de Lia Olguta Vasilescu la decizia Tribunalului Bucuresti din 31 martie, prin care era plasata in arest la domiciliu.

Decizia este definitiva, astfel incat Lia Olguta Vasilescu va fi cercetata in libertate.

Lia Olguta Vasilescu fusese plasata in arest la domiciliu pentru acuzatii de coruptie, dar anchetatorii sustin ca este prea putin, asa ca au cerut ca ea sa fie arestat preventiv, data fiind gravitatea acuzatiilor ce i se aduc.

Ca sa fie convingatoare, Olguta Vasilescu a adus marti la instanta si cateva fotografii cu ajutorul carora va incerca sa demonstreze ca acuzatiile de coruptie care ii sunt aduse nu au temei. "In Romania anului 2016 se aresteaza pentru ca primarii varuiesc niste blocuri cu ajutorul sponsorilor, nici macar din bani publici”, a spus primarul Craiovei. “In legatura cu campania electorala, noi am produs deja inca de la procesul trecut contractul pe care l-am avut cu o firma care l-a adus pe Goran Bregovici in Craiova platit tot acest contract de catre USL la vremea respectiva"

Citește și
Olguta Vasilesc
Olguta Vasilescu a fost plasata in arest la domiciliu 30 de zile. Gestul "extrem" al unui consilier din Primaria Craiova
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Acuzatiile aduse de DNA primarului Craiovei
Pe 31 martie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare preventiva a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, aceasta fiind plasata in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile. Decizia nu este definitiva si a fost contestata atat de procurorii DNA, cat si de Lia Olguta Vasilescu, care doreste sa scape de arestul la domiciliu. Lia Olguta Vasilescu este acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infractiuni) si spalare de bani.

In acelasi dosar, sunt cercetati sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii non-profit, pentru patru infractiuni de complicitate la luare de mita.

"In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Lia Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic", declara DNA.

Potrivit DNA, "donatiile", estimate la 135.907 euro, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, cat si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei. De asemenea, in anul 2014, Lia Olguta Vasilescu a pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, printr-o asociatie non-profit, cu titlu de mita, suma totala de 544.209, 33 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, Lia Olguta Vasilescu, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova sa efectueze sponsorizari catre asociatia reprezentata de Elena Daniela, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova.

Anchetatorii au retinut ca oamenii de afaceri au acceptat solicitarile formulate de Lia Olguta Vasilescu, pentru a nu intampina din partea edilului dificultati in buna desfasurare a contractelor, in efectuarea platilor si in receptionarea lucrarilor.

"De asemenea, edilul a beneficiat in mod direct de avantaje nepatrimoniale constand in acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja in spatiul public intr-o emisiune televizata din 2 martie 2016", mai mentioneaza DNA
 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Prinsi cu
Prinsi cu "mâța in sac" in timp ce se salveaza intre ei de cererile DNA, alesii vor sa interzica filmatul votului secret

Initiativa de a interzice filmarea votului secret cu bile incinge spiritele in Parlament.

Olguta Vasilescu a fost plasata in arest la domiciliu 30 de zile. Gestul
Olguta Vasilescu a fost plasata in arest la domiciliu 30 de zile. Gestul "extrem" al unui consilier din Primaria Craiova

Tribunalul Bucuresti a respins joi cererea DNA de arestare preventiva a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, aceasta fiind plasata in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Universitatea Bucuresti a analizat doctoratul Olgutei Vasilescu.
Universitatea Bucuresti a analizat doctoratul Olgutei Vasilescu. "Capitolul 7 se gaseste in totalitate pe Internet"

 Un nou caz de plagiat a facut valuri in ultimele zile in politica romaneasca. In centrul scandalului se afla lucrarea de doctorat a Olgutei Vasilescu, in cazul careia Universitatea Bucuresti a sesizat Consiliul National de Etica

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.