Leo de la Strehaia, audiat in scandalul silicoanelor de la Spitalul de Arsi: Am vorbit pentru o prietena. Nu s-a concretizat

13-05-2014 15:10


Leo de la Strehaia, cel autointitulat si printul tiganilor, a fost audiat ca martor in dosarul interventiilor estetice facute pe banii nostri de medicii de la ''Spitalul de Arsi''.

 

Controversatul om de afaceri le-a povestit anchetatorilor ca desi nu cunoaste niciun doctor de la acea institutie, el s-a interesat totusi in primavara cat ar costa o interventie. Voia sa ii faca o surpriza unei foste iubite, Loredana Chivu. In acelasi dosar, peste 70 de paciente sunt urmarite penal pentru dare de mita.

Leo de la Strehaia: "Am vorbit cu un cunoscut pentru o interventie, am vorbit la telefon de o operatie de asta de pus silicoane pentru niste prietene. Nu s-a finalizat pana la urma".

Imbracat lejer si fara avocat, Leo de la Strehaia a aparut la audieri intr-o masina scumpa. A fost citat in calitate de martor dupa ce procurorii au descoperit o discutie dintre el si un medic de la Spitalul de Arsi. Convorbirea a avut loc in primavara.

Leo de la Strehaia: "Am dat declaratie, am spus tot ce stiu, eu sunt martor.  In convorbire era vorba de Loredana Chivu, pentru ea ma interesam ca ea era mai prietena cu mine atunci. Dar nu s-a concretizat. Ea era nemultumita de implantul de atunci si voia altul ".

Alte 50 de paciente care au fost multumite au raspuns intrebarilor anchetatorilor. Rand pe rand au aflat ca au calitatea de martor in dosar sau ca au fost puse sub acuzare pentru dare de mita.

Intr-o situatie neplacuta sunt si 15 medici de familie.

INTERCEPTARE TELEFONICA:
C. P.: Eu am luat trimiterea de la doctor, de la doctorul de familie, si nu mi-a scris cum a spus domnul doctor.
ASISTENTA C.: Dar cum v-a scris?
C.P.: Diagnostic prezumtiv: alte boli ale nasului.
ASISTENTA C.: Adica nu v-a scris deviatie de sept.
C.P.: Nu, si stiu ca domnul doctor a zis pentru chirurigie plastica, ceva de genul.
ASISTENTA C.: Nu, nu, nu, a zis asa: Catre Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie - si la diagnostic deviatie de sept.
C.P.: Aha.

Procurorii nu au stabilit pana acum un prejudiciu,  insa 70 dintre fostii pacienti sunt urmariti penal pentru dare de mita, pe langa cele 16 cadre medicale puse sub acuzare.

VIDEO PROTVPLUS.RO