Lacrimi, flori si omagii prezidentiale. Trupurile militarilor ucisi in Afganistan au ajuns acasa

26-09-2013 18:51

Cei doi militari romani, ucisi intr-o misiune de lupta in Afganistan,
au ajuns acasa, pentru totdeauna.

Faceau parte din grupul naval al fortelor speciale, iar camarazii lor, in uniforme, le-au purtat miercuri noapte sicriele pe umeri. Tinerii, unul din Alba-Iulia si celalalt din Constanta, au fost primiti cu lacrimi si flori de familiile secatuite de durere.

La Corbu, in judetul Constanta, parintii, fratele si iubita scafandrului Adrian Postelnicu l-au intampinat indurerati. Tanarul plecase in august si s-a intors in sicriu.

"Inainte sa plece de acasa mi-a spus "Batrane, ai grija de tine." Nu i-am mai spus nimic si a plecat si...era prima data cand s-a uitat inapoi, niciodata nu s-a uitat inapoi cand a plecat undeva. Si atunci am zis nu e semn bun, dar am trait cu speranta ca nu o sa i se intample tocmai lui", a declarat Iulian Postelnicu, tatal militarului ucis.

Dupa nici doua luni, speranta lor s-a naruit.

Adrian Postelnicu avea 34 de ani. Si-a pierdut viata dupa ce o bomba artizanala a fost detonata de insurgenti, in estul Afganistanului.

O multime de coroane de flori au fost aduse de colegii militarului. Printre ele, una trimisa de presedintele Traian Basescu, alta de ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Si la Alba Iulia, a fost o noapte cernita de priveghi la Cercul Militar. Trupul soldatului Vasile Claudiu Popa a fost strajuit de 4 militari, iar garda s-a schimbat din jumatate in jumatate de ora

Cei doi militari faceau parte dintr-un detasament de elita al Armatei Romane, aflat sub comanda directiei de informatii militare. Au fost inaintati, post mortem, la gradul de sublocotenent. Vasile Claudiu Popa va fi inmormantat vineri, iar Adrian Postelnicu, sambata.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO