32 de maşini de gunoi zac nefolosite în Dolj, de 5 ani
Dacă s-ar da un premiu pentru cine cheluiește fără folos banii publici, multe dintre autoritățile locale de la noi cu siguranță ar fi declarate caștigătoare.
In Dolj, Consiliul județean a tocat 13 milioane de lei ca sa cumpere 32 de masini de gunoi care zac nefolosite de mai bine de 5 ani - în timp ce oamenii aruncă gunoiul la întâmplare pe câmp și malurile râurilor.
La 3 kilometri de Craiova, în localitatea Breasta, localnicii arunca tone de gunoi pe malul Jiului si dau vina pe autoritatile locale, care nu sunt capabile de cinci ani sa înființeze un serviciu de salubritate.
Alexandru Chirigiu, viceprimar Breasta: "De 5 ani nu mai avem contract cu firma de colectare, fiecare se descurca cum poate."
Adela Plăcintescu, director Asociația de dezvoltare intercomuniutara de gestionare a deseurilor Dolj: "Mașinile au fost achizițoonate pentru a le oferi firmei care va opera colectare pentru a le alatura bazei lor auto si a obține în acest fel un preț mai mic la licitație."
Iar în Bistrița, un milion de euro s-a investit într-un ștrand care a început să se deterioreze la 5 zile de la inaugurare. Si tot in Bistrița, 5 milioane de euro s-au cheltuit pe o pârtie de schi care nu a fost niciodata folosită.
La nici o săptămâna de la recepţia ştrandului muncipal tencuiala pică, oamenii alunecă pe gresia aşa-zisă antiderapantă iar unii din dorinţa de a se răcori intră îmbrăcaţi în apă, fără a fi mustraţi de cineva.
Doi ani a fost închisă baza de agrement pentru renovare însă degeaba, constructorul va trebui să se apuce de lucrări din nou pentru a repara totul în baza garanţiei.
În septembrie 2015 ştrandul municipal a intrat în renovare. Timp de 2 ani oamenii nu au mai avut o piscină publică în care să se răcorească pe timpul verii, însă au crezut că situaţia s-a remediat anul acesta. În urmă cu 5 zile Primăria a inaugurat baza de agrement, iar oamenii s-au îngrămădit la intrare, însă în scurt timp a apărut şi dezamăgirea.
Prima care a cedat a fost tencuiala. Pe marginea piscinei a picat la fel că vopseaua. Administratorii şi-au dat seama că materialele folosite nu sunt antiderapante, aşa că accidentele nu au întârziat să apară.
Clientă: "Eu stau în străinătate nu stau aici, mie de exemplu solul asta mi se pare foarte periculos, alunecă, chiar acum a căzut fetiţă de exemplu, de la scări."
Salvamar: "Până acum au fost doua incidente, un baiat și-a spart capul alunecănd în tribună"
Deşi lucrările au costat 1 milion de euro, standardele de calitate nu au fost respectate. Primăria Bistriţa s-a sesizat şi susţine că în baza garanţiei valabile un an, constructorul va repara totul. Aşa că ştrandul va fi din nou închis.
Mihai Ruşti - purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa: "În acest moment colegii mei inventariază problemele apărute pentru a le putea comunica constructorului. Îl vom notifica după aceea şi aşteptăm să vină să remedieze aceste probleme."
Sursa: Pro TV
Etichete: bani, turisti, Ștrand, bistrita, gresie, plangere, probleme, tencuiala, agrement,
Dată publicare:
09-08-2017 16:22