La doi ani dupa ce a fost refacuta, faleza din Eforie Sud sta sa se prabuseasca din nou. Pe cine da vina primarul

09-05-2017 17:23


Situatie alarmanta in statiunea Eforie Sud, unde falezele stau sa cada, roase de ploile din ultima perioada. Desi s-au tot facut lucrari de reabilitare, problemele nu s-au rezolvat iar acum si strazile sunt in pericol sa se prabuseasca.

Zonele afectate au fost inchise circulatiei si este asteptata o expertiza tehnica pentru a se vedea cat de grava este situatia.

La Eforie Sud, centrul statiunii este inchis. Faleza sta sa se prabuseasca asa ca soseaua a fost blocata cu garduri, pe o suprafata de 200 de metri. Faleza a fost reparata acum cinci ani, dar acum a luat-o din nou la vale. La suprafata, asfaltul s-a crapat iar in umele locuri, pare ca s-a produs o explozie din subteran.

Zona a fost refacuta de Apele Romane in anul 2012, insa la doi ani distanta faleza a inceput din nou sa se surpe. De atunci, la fiecare ploaie au loc alunecari de teren iar infiltratiile au patruns acum inclusiv sub sosea.

Ploile care au cazut ieri au surpat parca si mai tare malul. Edilii au venit astazi in inspectie ca sa vada exact care este situatia in teren.

Primarul localitatii sustine ca de vina ar fi Administratia Apele Romane Dobrogea Litoral, institutie care s-ar fi ocupat de lucrarile de reabilitare facute in anul 2012.

Nicolae Serban - primarul orasului Eforie: “Cred ca au fost facute lucrari de mantuiala. Problema mea este ca imi afecteaza strada si trotuarul. Deci si maine daca ploua se poate surpa strada. Noi am demarat o expertiza tehnica.”

Zona a fost interzisa pentru masini, la fel si accesului pietonal asa ca localnicii privesc marea de la distanta.

Localnic: “Pacat, mare pacat aici s-ar putea amenaja ceva frumos. Sa stiti ca faleza asta e facuta dinainte de razboi. “

Localnic: “La fiecare ploaie fuge pamantul, e argilos, are infiltratii de ape. E pericol, aici oricand.”

Expertiza in urma careia se va stabili cat de grava este situatia si cat de mult a sapat apa sub asfalt a fost deja comandata. Reprezentantii companiei Apele Romane nu au vrut sa faca niciun comentariu despre situatia de la Eforie Sud.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO