Presedintele Klaus Iohannis a trimis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Petre Toba


Ultimul update: Duminica 11 Septembrie 2016 07:08
Data publicarii: Joi 08 Septembrie 2016 08:34
Categorie: Stiri actuale

Petre Toba, fostul ministru al afacerilor interne, poate fi acuzat oficial pentru fapte de coruptie. Presedintele Klaus Iohannis a avizat cererea de urmarire penala formulata de procurorii DNA care il suspecteaza pe Toba de favorizarea infractorului.

"Presedintele Klaus Iohannis a transmis joi ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Toba Petre, ministrul Afacerilor Interne in perioada noiembrie 2015 - septembrie 2016, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal nr. 280/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270/2008", a anuntat Administratia Prezidentiala.

Totodata, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea acestei cereri.

Procurorul general Augustin Lazar a trimis pe 5 septembrie presedintelui Iohannis cererea DNA privind efectuarea urmaririi penale fata de fostul ministru Petre Toba, sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea faptuitorului.

Potrivit DNA, pe 1 aprilie, in contextul in care la DNA se afla in instrumentare dosarul prin care au fost trimisi in judecata Gabriel Oprea si alte persoane, Petre Toba, in calitate de ministru de Interne, a refuzat declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO