Iohannis a cucerit Facebook-ul cu aparitia de la Baza Militara Kogalniceanu. Reactia Primei Doamne la pozele presedintelui

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Baza Militara Mihail Kogalniceanu, intrebat daca armata va cumpara rachete Patriot, ca ”este o chestiune un pic mai greu de discutat in fata publicului general.

Presedintele a precizat ca statul roman a lansat ”o solicitare principiala catre partea americana” si ca o nota a fost deja publicata de site-ul Departamentului de Stat al SUA, care urmeaza sa fie aprobata, pentru ca mai apoi sa se inceapa negocierile.

Seful statului s-a intalnit la baza de la Mihail Kogalniceanu cu militari romani, americani si britanici, spunand ca a fost ”placut impresionat” de nivelul de pregatire al acestora

”Sunt adevarati profesionisti si cred ca e un lucru foarte important pentru romani sa avem oamenii astia aici, care aduc o contributie insemnata pentru securitatea noastra. M-a bucurat ca mi s-a confirmat ce am crezut despre oamenii care lucreaza la baza Kogalniceanu si i-am intrebat cum colaboreaza romanii cu americanii si cu britanicii, iar invariabil raspunsurile au fost aceleasi: colaboram foarte, foarte bine, suntem foarte bine primiti de colegii romani, suntem foarte bine integrati. Lucru care m-a bucurat foarte mult si sigur m-a facut sa ma simt mandru de oamenii nostri, care au reusit sa dea partenerilor, aliatilor nostri sentimentul ca vin intr-o echipa de profesionisti”, a declarat Iohannis.

Citește și
Iohannis si militari romani in Afganistan
Klaus Iohannis va participa la un exercitiu multinational in Brasov, cu peste 25.000 de militari si 2.000 de vehicule armate
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

El a precizat ca la Kogalniceanu sunt foarte multe dotari si ca a avut ocazia sa vada o unitate Patriot.

”Putem sa fim bucurosi si mandri ca avem aceasta baza militara la Kogalniceanu”, a adaugat seful statului.

Intrebat daca armata va cumpara rachete Patriot, seful statului a raspuns: ”Este o chestiune care e un pic mai greu de discutat in fata publicului general, dar am lansat o solicitare principiala catre partea americana si s-a publicat, ieri cred, pe site-ul Departamentului de stat al SUA aceasta nota care urmeaza sa fie aprobata. Apoi vor incepe negocierile si cand vom avea un rezultat clar il vom face public”.

De asemenea, intrebat ce parere are despre afirmatii potrivit carora Romania nu ar trebui sa plateasca atat de multi bani pentru sistemul Patriot, Iohannis a spus: ”Nu am deloc de gand sa le raspund, acestea sunt chestiuni militare, tehnice, iar militarii vor formula atunci cand este cazul un punct de vedere”.

Iohannis a precizat ca a discutat si cu Guvernul Grindeanu, si cu actualul Guvern despre cheltuirea banilor alocati armatei si care pana acum nu au fost folositi.

”Mi-au promis ca vor face tot ce este necesar pentru a demara in timp util achizitiile, astept sa se intample”, a continuat Klaus Iohannis.

El a mai spus ca a discutat si cu presedintele Comitetului Militar al NATO, Petr Pavel, despre banii pentru armata, oficialul strain spunandu-i ca apreciaza decizia Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare.

Am discutat si despre bani, mai exact domnul general a tinut sa-mi spuna ca apreciaza foarte mult aceasta pozitie a Romaniei de a aloca un buget de 2% pentru aparare”, a mentionat seful statului.

Pe de alta parte, intrebat daca se va renunta la cumpararea celor patru corvete, Iohannis a spus ca MApN trebuie sa decida acest lucru.

Asta va trebui sa aflam de la MApN. Cum isi vor imparti in final banii. Probabil va amintiti ca acest plan de achizitii strategice fusese initial prevazut pe ordinea de zi a CSAT de acum o saptamana, nu a indeplinit toate conditiile si a fost retras, dar vor reveni si atunci vom sti foarte exact care sunt planurile pentru achizitiile de acest tip”, a declarat Iohannis.

SURSA FOTO: Inquam Photos / George Vilia

Intrebat daca este necesara achizitia acestora, presedintele a raspuns: ”Toate aceste programe au fost considerate necesare si s-a cerut inclusiv acordul Parlamentului, care a fost primit”.

Premierul Mihai Tudose si ministrii Apararii Nationale si Economiei au analizat, miercuri, necesarul de inzestrare a Armatei, raportat la capacitatea actuala si viitoare a industriei romanesti de aparare. In acest context, Adrian Tutuianu a precizat ca o decizie in privinta tipului de rachete pe care partea romana vrea sa le achizitioneze se va lua dupa ce vor fi stabilite toate detaliile tehnice si toate elementele care tin de acest program, mentionand ca exista si alte oferte de la alte state partenere care sunt analizate.

Avem in bugetul pentru 2017 cei 2% din PIB pentru Aparare, pe care ne-am angajat sa-i cheltuim in scopul inzestrarii Armatei Romane. Ne respectam acest angajament, atat in raport cu partenerii NATO, cat si cu asteptarile si nevoile militarilor nostri”, a subliniat premierul Mihai Tudose, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns, joi, la Baza Militara Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta, unde se va intalni cu presedintele Comitetului Militar al NATO, Petr Pavel, si va vizita Centrul Administrativ.

Carmen Iohannis a postat un emoticon cu inimioare la pozele lui Klaus Iohannis de la Baza Militara Mihail Kogalniceanu

Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, a postat un comentariu joi, pe Facebook, la pozele pe care seful statului le-a postat din cadrul vizitei de la Baza Militara Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta, aceasta afisand doar un emoticon cu inimioare.

Seful statului a mai primit o serie de comentarii laudative cu privire la vizita pe care efectuat-o, la atitudinea si la tinuta sa.

Elegant, cu pieptul inainte, privirea sus! Asta DA atitudine. Felicitari!!!”, este unul dintre comentariile pe care le-a primit seful statului.

Carmen Iohannis a postat un emoticon cu inimioare.

La o ora de la publicare, postarea presedintelui a strans aproape noua mii de like-uri si 295 de share-uri.

In vizita de joi la baza Mihail Kogalniceanu, Klaus Iohannis a abordat o tinuta casual – pantaloni si camasa albe asortate cu un sacou negru si o pereche de ochelari.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Tur de forta al presedintelui Romaniei in Covasna si Harghita: discutii cu autoritatile locale, vizite si ceremoniale
Tur de forta al presedintelui Romaniei in Covasna si Harghita: discutii cu autoritatile locale, vizite si ceremoniale

Presedintele Klaus Iohannis va merge, peste o saptamana, intr-o vizita in judetele Harghita si Covasna. El va sta de vorba cu membrii comunitatilor locale si cu reprezentantii autoritatilor locale, despre problemele cu care se confrunta.

Klaus Iohannis va participa la un exercitiu multinational in Brasov, cu peste 25.000 de militari si 2.000 de vehicule armate
Klaus Iohannis va participa la un exercitiu multinational in Brasov, cu peste 25.000 de militari si 2.000 de vehicule armate

Presedintele Klaus Iohannis va participa sambata, 15 iulie, la un exercitiu multinational militar - cu trupe in teren si trageri de lupta - care are loc la Poligonul Cincu din judetul Brasov.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.