Radiografia unui județ golit de tineri, la cârma căruia este de 20 de ani Marian Oprișan

Dată publicare: 28-09-2019 19:03
Dată actualizare: 29-09-2019 11:44


Campania "Judeţe la Stăpân" ajunge duminică în Vrancea, un judeţ odată prosper, dar care azi e pe ultimele locuri în statistici la indicatorii de dezvoltare.

Marian Oprișan e la cârma lui de 20 de ani şi susţine că Vrancea arată bine, iar oamenii au ce tot ce trebuie. Şi el o duce bine, doar că nu ştim cât de bine, de vreme ce şi-a trecut averea pe numele mamei.

De aici şi celebra declaraţie dată Paulei Herlo: "Mama mea sunt eu".

Vrancea e bogată: are cea mai mare suprafaţă viticolă din ţară, are munte, peisaje superbe şi un potenţial de dezvoltare neatins.

Infrastructura judeţului e la pământ, investitori nu prea sunt, oamenii n-au acces a utilităţi decât în proporţie foarte mică. 35.000 de vrânceni sunt plecaţi peste graniţă, iar cei rămaşi aşteaptă un trai mai bun.

Gabriel Postolache, primarul comunei Țifești: "De ce fug investitorii? Si de ce își găsesc loc la un județ limitrof."

Gheorghe Maghiaru, primarul comunei Garoafa: "Cu ocazia asta pot să fac public şi să îi mulţumesc domnului Oprișan că s-a ocupat de acest lucru. Dacă aţi fost în zonă, aţi văzut că se lucrează. Dar nu pe zone mici, pe plombe pe suprafeţe mari."

De 20 de ani în fruntea judeţului se află Marian Oprișan pe care l-am întâlnit la congresul PSD din iunie în fruntea delegaţiei.

Declaraţia de avere a lui Marian Oprișan nu e una spectaculoasă. Are patru apartamente şi ceva economii. Are însă şi datorii la mama lui despre care se ştie deja că e foarte bogată.

Paula Herlo: "Cum a ajuns mama dumneavoastră să intre în parteneriat cu Radu Mazăre și cu Nicușor Constantinescu și să cumpere acel teren care apare în declarația de avere a lui Nicușor Constantinescu". 

Marian Oprișan: "Pentru că am vorbit mai mulți atunci și pentru faptul că doream să ne construim un apartament".

Paula Herlo: "Practic erați dumneavoastră, nu mama dumneavoastră".

Marian Oprișan: "Mama mea sunt eu!".

La România, te iubesc! am încercam să înţelegem de ce judeţul nu-şi atinge potenţialul viticol.

În vreme ce 64 de şcoli au toalete în curte, autorităţile judeţene cheltuiesc sute de mii de euro pentru petreceri.

Vedem radiografia uui judeţ golit de tineri, în care cei rămaşi câştiga puţin pentru că investitorii ocolesc zone, la România, te iubesc!

 

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO