Județul în care mai e un singur loc liber la Terapie Intensivă pentru pacienții cu Covid-19

Ultima actualizare: 30-08-2020 15:18
Spitalele Covid au rămas fără locuri la terapie intensivă, autoritățile folosesc unitățile modulare. Prognoza este sumbră
StirilePROTV

Autorităţile din Prahova anunţă că doar un pat de terapie intensivă este liber în spitalele din judeţ, după o săptămână în care cei cu forme grave ale bolii au fost trimişi în spitale din alte oraşe, toate paturile din secţiile ATI fiind ocupate.

În județul Prahova sunt 20 de paturi de Terapie Intensivă destinațe pacienților cu Covid-19, conform News.ro.

„Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 294 de paturi sunt ocupate. La ATI, 19 locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate”, anunţă, duminică, Prefectura Prahova.

Începând de duminică trecută, toţi pacienţii din Prahova care suferă de forme severe ale COVID-19 şi care aveau de nevoie de terapie intensivă au fost direcţionaţi către spitale din Sfântu Gheorghe, Medgidia sau Feteşti.

tot de o săptămână, unitatea mobilă de terapie intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti este indisponibilă din cauza unei defecţiuni tehnice la instalaţia de climatizare.

În ultimele 24 de ore 53 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu COVID-19, 24 dintre aceştia având vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4.174 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 141 de prahoveni au decedat.

Printre localităţile cele mai afectate din acest judeţ se numără oraşul Breaza, unde rata de infectare la mia de locuitori este de 3,23. În Prahova sunt şi 14 localităţi unde nicio persoană nu este infectată cu virusul SARS-COV-2, una dintre acestea fiind staţiunea Azuga.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO