Judecatorii care l-au condamnat pe Nastase la inchisoare, reclamati la CSM. "Asteptam de 4 luni"

05-11-2012 13:05


Judecatorii care l-au condamnat pe Adrian Nastase la inchisoare vor fi reclamati la CSM. Asta intentioneaza avocatii fostului premier, nemultumiti ca magistratii nu si-au motivat de mai bine de patru luni decizia de a-l condamna la inchisoare.

Ei au formulat deja o contestatie in anulare - o cale extraordinara de atac - in incercarea de a-si scoate clientul din puscarie, dar aceasta nu poate fi judecata in lipsa motivarii deciziei care l-a trimis pe Nastase dupa gratii.

Ion Cazacu
, avocatul lui Adrian Nastase: "Intregul recurs la completul de cinci a durat o luna de zile, iar pronuntarea, o saptamana. In aceste conditii, cu tot respectul pe care-l am pentru aceasta institutie, nu se poate sa amani motivarea deciziei mai mult de patru luni. Evident, este o impiedicare a exercitarii unui drept, este dreptul nostru sa incercam o cale extraordinara de atac".

Nastase si avocatii lui au pregatit si plangerea la CEDO fata de sentinta de condamnare, insa aceasta nu a fost deocamdata trimisa. Intre timp, fostul premier este la inchisoare, la Jilava, si lucreaza intens la o carte de drept international.

VIDEO PROTVPLUS.RO