O justitie care a ajuns sa sara gardul. CSM a avizat retinerea judecatorului care a rupt-o la fuga de "frica" politistilor

19-05-2014 19:01


CSM a avizat luni seara, la cererea DNA, retinerea si arestare celor patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti acuzati ca au cerut si primit bani si bunuri in schimbul unor servicii legate de anumite dosare de insolventa.

 

Ion Stanciu, Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru si Mircea Moldovan ar urma sa fie retinuti si dusi in arest, iar marti sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva, potrivit Mediafax.

Scandal in justitia din Romania

Saptamana si scandalul in justitia romaneasca. Patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti sunt cercetati penal de Procurorii anticoruptie pentru ca ar fi primit mita ca sa atribuie anumite dosare preferential.

Trei dintre ei s-au prezentat de buna voie in fata anchetatorilor, insa cel de-al 4-lea, Mircea Moldovan, a sarit gardul de acasa si a fugit, cand a auzit ca este citat. El s-a prezentat, luni dupa-amiaza, la sediul directiei.

Judecatorul Mircea Moldovan si-a facut aparitia la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in trening. Asa a fugit astazi pe la ora pranzului din vila sa situata in orasul Voluntari, atunci cand politistii judiciari l-au cautat.

In momentul in care procurorii DNA ii bateau la usa, judecatorul Mircea Moldovan a fugit in spatele curtii si a sarit gardul. Apoi a traversat spatiul firmei invecinate, a trecut calea ferata si si-a pierdut urma pe soseaua de centura.

Intreaga aventura a judecatorului a fost surprinsa de camerele de luat vederi ale vecinului sau. Imaginile au fost ridicate de procurori.

Din acel loc, judecatorul a ajuns 4 ore si jumatate mai tarziu la sediul Directiei Nationale Anticoruptie unde a explicat ca s-a plimbat.

Mircea Moldovan este suspectat alaturi de alti 3 judecatori de fapte de coruptie. Procurorii spun ca acestia ar fi dat contra cost si in mod preferential dosare de insolventa sau au furnizat infromatii despre acestea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari. Acestia din urma erau interesati pentru ca voiau sa controleze felul in care decurgea insolventa unei firme.

Pentru toti patru procurorii au emis mandate de aducere. Acestia ii vor audia pe cei 4 magistrati si vor decide apoi daca incep urmarirea penala si cer arestarea.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO