Jandarm de 42 de ani, mort in conditii neelucidate. Ipoteza medicilor cu privire la cauza decesului

Ultima actualizare: 29-10-2015 06:59

Ancheta a Directiei de Sanatate Publica la Piatra Neamt dupa ce un jandarm de 42 de ani a murit la spital duminica dimineata, in conditii inca neelucidate.

Venise la urgente cu cateva ore mai devreme si a acuzat frisoane si o stare generala de rau, insa a refuzat internarea. Cand a revenit insa, era atat de grav, inca medicii nu l-au mai putut salva.

Suspecteaza acum ca suferea de meningita virala, asa ca au decis ca sotia si fiica lui de 2 ani sa fie vaccinate preventiv.

Constantin Toma era un munte de om. Fost rugbist de perfomanta, facea zilnic sport si se stia sanatos tun. Sambata a mers la Spitalul judetean Neamt cu frisoane.

Medicii de la urgente i-au pus diagnosticul de raceala si i-au recomandat internarea. Jandarmul a refuzat pe motiv ca a doua zi trebuie sa mearga la serviciu.

S-a dus acasa, dar stare lui s-a agravat. Sotia l-a vazut prabusindu-se si a chemat speriata ambulanta. Cand l-au examinat din nou medicii de la urgenta, starea lui se deteriorase grav.

Barbatul a intrat in stop cardio-respirator, iar medicii spun ca sangele i s-a coagulat in corp, iar organele i-au cedat pe rand. S-a stins in scurta vreme, la Terapie Intensiva.

Ionela Toma, sotia jandarmului: "L-am vazut picat, dintr-o data, s-a ridicat singur, am chemat ambulanta, dar n-am putut sa merg cu el ,ca stateam cu fetita, m-au sunat dupa cateva ore ca a murit."

Colegii jandarmului sunt socati de moartea lui. La toate probele fizice iesea printre primii, era un sportiv desavarsit, spun acestia.

Medicii legisti urmeaza sa stabileasca in urma necropsiei cauza mortii. Medicii care l-au avut in grija pe Constantin Toma i-au spus sotiei jandarmului ca cel mai probabil o septicemie sau o meningita virala l-a rapus.

Imediat au hotarat ca cei care au intrat in contact cu barbatul de 42 de ani au primit o doza de antibiotic, inclusiv sotia si fetita acestuia de numai 2 ani. Jandarmul facuse in trecut timp de 16 ani rugby, iar din 2007 era subofiter in cadrul Detasamentului Mobil de Jandarmi Piatra Neamt.

Rezultatele necropsiei vor fi cele care vor lamuri cu exactitate cauza mortii barbatului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO