Jaf prin acoperiş, într-un centru comercial din Constanţa. Hoţii au coborât pe frânghii

Dată publicare: 02-10-2019 17:41
Dată actualizare: 02-10-2019 17:41


Mai mulţi indivizi, încă necunoscuţi, au reuşit să intre în magazin după ce au tăiat o parte din acoperişul de tablă, apoi au ajuns într-o casă de schimb valutar unde, potrivit proprietarilor, erau 200 de mii de euro.

Surprinzător este că niciun paznic nu a auzit zgomotele făcute de polizorul cu care suspecţii au tăiat acoperişul şi apoi balamalele unui seif.

Dispecerul firmei care păzeşte complexul a dat alarma în această dimineaţă după ce senzorii de incendiu ai casei de schimb valutar s-au activat din cauza fumului degajat în momentul în care suspecţii tăiau cu flexul uşa unui seif.

Potrivit celor care administrează casa de schimb, în cele două case de bani erau 200 de mii de euro, dar nici până la această oră anchetatorii nu au declarat exact care este pagubă.

Veniţi la faţa locului, investigatorii şi-au dat seama că indivizii care au dat atacul au lucrat cel mai probabil la pont şi nu ar fi la prima lovitură.

După primele cercetări ale anchetatorilor se pare că indivizii au ajuns în incinta casei de schimb valutar după ce au escaldat magazinul, au ajuns pe acoperiş şi au tăiat exact deasupra seifurilor. În continuare poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut acest jaf, dar, mai ales de ce nici un paznic al complexului comercial nu a auzit zgomotele făcute de hoţi.

Cel mai probabil, suspecţii au folosit frânghii cu care au coborât în magazin cu tot cu aparatura necesară pentru a tăia seiful, pe care de altfel au şi abandonat-o după ce s-au văzut cu prada.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: „Au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere, au fost ridicate mai multe instrumente suspectate că ar fi fost folosite în actiitatea infracţionala, de asemenea a fost folosit şi câinele de urmă al serviciului criminalistic. Iar în monetul acesta criminaliştii fac toate demersurile pentru identificarea autorilor”.

„Supravegherea centrului comercial şi patrulele au funcţionat conform planului stabilit. Noi nu putem urmări imagini din interiorul magazinelor. Imaginile la care avem acces sunt cele din zonele comune, nu în interiorul magazinelor", declară un reprezentant al Centrului Comercial TOM.

Anul trecut, din acelaşi complex comercial hoţii au furat o cantitate importantă de bijuterii, tot după ora închiderii. Ca şi acum, niciun paznic al complexului nu a observat nimic suspect. Valoarea declarată a bijuteriilor dispărute a fost de 120 de mii de euro.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO