"Festivalul Dovlecilor", la Sovata. Ce pot vedea turiștii

Ultima actualizare: 08-10-2021 17:57

Începând de vineri, stațiunea Sovata va fi gazda Festivalului Dovlecilor. Cei veniți s-au declarat încântați de preparatele locale, dar și de miile de dovleci care au colorat întreaga stațiune.

Creațiile inedite făcute din bostani au fost expuse la tot pasul, astfel că localnicii au reușit și de această dată să îi surprindă pe turiștii veniți.

Stațiunea Sovata este împodobită de vineri cu mii de dovleci, transformați în adevărate personaje. Oamenii au venit din toată țara că să îi admire.

Turist: "Suntem de la Orșova. Ne place foarte mult, e foarte plăcut. Știam de sărbătoarea asta și e plăcut, e o idee foarte bună, nu prea este o noutate pentru noi."

Turistă: "Este interesantă, cred că numai în zona Sovata am putea întâlni sărbătoarea dovleacului așa devreme. Ne place. Din ce este amenajat aici cel mai mult, ne place spaul și e idee foarte frumoasă cu borcanele aranjate în alt decor de toamnă."

Anul acesta festivalul de toamnă este organizat cu restricții. Nu vor fi organizate concerte, dar restaurantele vor fi deschise pentru cei vaccinați și meniuri vor fi, desigur, pe bază de dovleac: de la supă cremă, la rață cu dovleac.

Csiki Istvan, organizator: "Ne-am pregătit cu 1200 de dovleci care au fost duși la școli și au fost sculptați de copii. Cu timpul, a atras foarte mulți turiști și are un renume în toată țara."

Kis Zsofia, administrator pensiune: "Ideea festivalului era prelungirea sezonului. Noi dacă punem în pachet atunci și au făcut rezervări. Vin pentru acest festival pentru că e ceva frumos, văd decorațiuni mai de toamnă, avem vreme frumoasă. În meniu avem și dovleac copt pentru bufetul suedez."

Până duminică, oaspeții sunt aşteptaţi să admire sculpturile din bostani sau să încerce preparatele cu aroma inconfundabilă de dovleac, rumenite în cuptor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!