Italian venit în România de la Veneția, internat cu febră la Sibiu


Ultimul update: Marti 25 Februarie 2020 17:59
Data publicarii: Marti 25 Februarie 2020 17:59
Categorie: Stiri actuale

Este alertă şi în Sibiu, unde un bărbat de 30 de ani, cetăţean italian, sosit cu avionul luni după-amiază, de la Veneţia, a fost depistat cu febră.

Este internat sub supraveghere, iar analizele sale au fost trimise la Timişoara, pentru expertiză.

Pe de altă parte, deşi Sibiul nu are zboruri directe cu nordul Italiei, reprezentanţii aeroportului internaţional au nevoie de două termo-scanere pentru eventuale verificări ale călătorilor. În total, România trebuie să cumpere 35 de astfel de aparate, pentru filtrele din aeroporturi.

Pasagerul italian a acuzat stări febrile, iar angajaţii aeroportului l-au izolat temporar într-o rezervă; imediat un asistent medical i-a măsurat temperatura iar reprezentanţii direcţiei de sananate au hotărât preventiv că tânărul să fie transportat la spital într-o ambulantă SMURD dotată cu o targă izolată.

Bărbatul a rămas internat şi sub monitorizare strictă, în secţia de boli infecţioase, într-o rezervă. Un set de analize au fost trimise unui laborator din Timişoara, şi până la rezultate, pacientul primeşte un tratament specfic simptomelor de febră.

Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al spitalului judeţean din Sibiu: "Bărbatul este în stare stabilă, asimptomatic, cu o evoluţie favorabilă a stării de sănătate comparativ cu momentul în care a fost adus la secţia de boli infecţioase."

Pentru ceilalți pasageri din zborul respectiv, Veneţia cu escală la Viena, nu a fost instituită nicio măsură de carantină sau izolare la domiciliu.

Însă, pe aeroportul din Sibiu ajung avioane din 11 destinaţii europene şi din Orientul Mijlociu, şi în condiţii speciale, de ceaţă sau furtuna- aterizează inclusiv aparate din Italia.

Marius Ioan Gârdea, directorul general al aeroportului din Sibiu: "Cursele care merg de obicei la Cluj sau Timişoara cu regiunile dintre Italia, sunt rerutate la noi astfel încât noi am stabilit măsurile necesare şi am organizat un flux separat de procesare."

Marius Ioan Gârdea, directorul general al aeroportului din Sibiu: "La nivel central s-a luat decizia de achiziţionare a acelor termoscanere, 5 pentru Otopeni şi 30 pentru celelalte 15 aeroporturi din ţară"

Deocamdată pasagerii trec lejer de filtrele de control.

Pasager: "Nu ne-au întrebat nimic, doar am dat paşaportul şi atât. Au vrut doar sa dau masca jos să verifice persona, atât."

Medicii insistă că spălatul des pe mâini cu apă şi săpun şi alte reguli de igienă elementare îşi dovedesc eficienta.

VIDEO PROTVPLUS.RO