IPS Teodosie ține slujba la Constanța aproape de miezul nopții dintre ani. Patriarhia a respectat însă regulile

Dată publicare: 31-12-2020 20:17
Dată actualizare: 31-12-2020 20:23


teodosie

IPS Teodosie va ține slujba religioasă aproape de miezul nopții, așa cum se obișnuiește prin rânduielile bisericești. Patriarhia s-a conformat însă regulilor de pandemie, astfel că slujba a fost devansată pentru după-amiaza de joi.

 

 

IPS Teodosie va oficia joi seara, începând cu ora 23.15, slujba de Te Deum şi Moliftele Sfântului Vasile cel Mare la Catedra Arhiepiscopală din Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, joi, începând cu ora 21, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va citi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare la mănăstirea Văcăreştii noi din apropierea localităţii Lumina, relatează news.ro.

De la ora 21.40, împreună cu PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, va oficia Vecernia cu Litie la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanţa (zona Inel II).

De asemenea, de la ora 23.15, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Te Deum pentru mulţumire şi pentru binecuvântare a Noului An calendaristic şi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Totodată, în prima zi a anului, de la ora 8.30, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

La Catedrala Patriarhală, slujba de binecuvântare a Noului An a fost oficiată, joi, imediat după Vecernia Mare. Vecernia Mare cu Litie a fost pogramată la ora 16.00.

„Slujba de binecuvântare a Noului An, care se oficia la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi oficiată anul acesta imediat după slujba Vecerniei”, a transmis Patriarhia Română.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO