ÎPS Teodosie, despre riscul infectării cu COVID-19 la pelerinaj: "Dacă acolo este momentul să plece, pleacă la Dumnezeu"

Dată publicare: 30-11-2020 12:15
Dată actualizare: 30-11-2020 12:44
Sursa: Constanța TV


Teodosie

Pelerinajul tradiţional de Sfântul Andrei a devenit un adevărat motiv de conflict între autorități și reprezentanții Bisericii.

După un proces în instanță, judecătorii au stabilit că pelerinajul la peștera Sfântului Andrei să fie organizat doar cu localnicii din comuna Ion Corvin, din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, le-a ordonat tuturor preoților și călugărilor din Constanța să meargă la mănăstire, la pelerinajul Sfântului Andrei.

Despre riscul de infectare în timpul slujbei

 

Întrebat ce se întâmplă dacă un credincios se îmbolnăvește de COVID-19, într-un interviu pentru Constanța TV, răspunsul acestuia a fost: „Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”.

„Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin”, a declarat Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a anunţat luni, la începerea ceremoniei religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei, că aşteaptă mai mulţi la credincioşi la această sărbătoare.

Zeci de maşini cu oameni din alte localităţi decât Ion Corvin au sosit luni dimineaţă la Peştera Sfântului Apostol Andrei. Ei sunt verificaţi de către poliţişti şi de către jandarmi, deoarece la ceremonia religioasă nu pot participa decât cei care au domiciliul în localitatea Ion Corvin pe raza căreia se află Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei.

ÎPS Teodosie: "Aşteptăm mai mulţi credincioşi"

 

Luni dimineață s-a format o coloană de mașini, cu microbuze de la Frăția Ortodoxă și multe alte autoturisme, în mare parte din București.

Pe platoul din fața scenei, care era plină de preoți veniți din tot județul, în frunte cu ÎPS Teodosie, zecile de persoane ignorau frigul, iar cu ajutorul credinței stăteau inclusiv în genunchi, rugându-se la Sfântul Andrei.

Sursa: Constanța TV, StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO