"Cel mai bogat tigan din Vestul tarii" a fost condamnat la 7 ani de inchisoare. Carpaci este dat in urmarire

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28

Ionelas Carpaci, cel despre care se spune ca ar fi cel mai bogat tigan din vestul tarii, a fost dat in urmarire nationala si internationala.

Inalta Curte de Casatie si justitie l-a condamnat definitiv la 7 ani si doua luni de inchisoare pentru grave ilegalitati in vanzarea unor terenuri. Sentinta impune si plata unor despagubiri in valoare de un milion si jumatate de euro.

Liderul clanului Carpaci a disparut dupa condamnarea de sapte ani si doua luni, data de Inalta Curte. Concret, Carpaci a fost pedepsit dupa ce a vandut unei firme un teren care apartinea, de fapt, Primariei. Pentru aceasta tranzactie ilegala a falsificat stampila institutiei si semnaturile si a cerut peste 200 de mii de euro. Firma care a dat acesti bani a apucat chiar sa ridice un bloc de locuinte acolo si abia apoi s-a descoperit falsul. De altfel, aceasta tranzactie a si dus la falimentul acelei companii.

Totul a iesit insa la iveala abia cind in momentul in care Carpaci a incercat sa vanda orin aceeasi metoda un alt teren.

Jabri Ahmad Tabrizi, om de afaceri: "Mi s-a adus certificatul fiscal, mi s-a parut putin suspect ca mi s-a adus foarte repede, in jumatate de ora, hai sa verific si la primarie, cand intra pe calculator, gaseste cu acelasi numar al dispozitiei primarului, dar cu totul alt continut."

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: "S-a creat o adevarata mafie in care au fost prinsi foarte multi."

Ionelas Carpaci este dat in urmarire internationala, iar procurorii au informatii potrivit carora ar fi deja in Germania. Toate bunurile lui Carpaci sunt pe numele rudelor sale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO